, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απίστευτο: Μετατέθηκαν υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ αγροτών – έκλεισαν τα τμήματα!

Του Κώστα Καντούρη
Στον αέρα βρίσκονται εκατοντάδες αιτήσεις για τη χορήγηση βεβαιώσεων σύνταξης αναπηρίας αγροτών και κτηνοτρόφων από τις Σέρρες και το Κιλκίς, λόγω απουσίας υπαλλήλων στο κεντρικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης! Αναγνώστης της karfitsa.gr κατήγγειλε πως έχει καταθέσει ηλεκτρονικά τα έγγραφά του για να πάρει μία βεβαίωση από τον ΕΦΚΑ Αγροτών, δηλαδή τον πρώην ΟΓΑ, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης, όμως του είπαν ότι δεν γνωρίζουν πότε θα τη λάβει.
Συγκεκριμένα ο καταγγέλλων ανέφερε ότι προσπαθεί να κινήσει τη διαδικασία για να πάρει αναπηρική σύνταξη, όμως αυτό «κολλάει» σε μία… μετάθεση υπαλλήλου. «Δεν γνωρίζουμε πότε θα πάρει την απάντηση στην αίτησή του. Οι υπάλληλοι για το Κιλκίς και τις Σέρρες έχουν μετατεθεί και από τον Απρίλιο δεν έχουν αντικατασταθεί. Όλες οι αιτήσεις περιμένουν. Τα παράπονά σας στον διευθυντή», ήταν η απάντηση που έλαβε από τον υπάλληλο της γραμματείας συντάξεων του ΕΦΚΑ αγροτών στον 4ο όροφο των γραφείων της πλατείας Αριστοτέλους. Μόνον που παρέπεμψε την απ’ ευθείας επικοινωνία με τον διευθυντή σε… τρεις εβδομάδες.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο αν αναλογιστεί κανείς πως όσοι κινούν τη διαδικασία για τη χορήγηση αναπηρικής σύνταξης είναι ενεργοί αγρότες και κτηνοτρόφοι που ξαφνικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους λόγω προβλημάτων υγείας. «Οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να σταματήσω να δουλεύω, εγώ πώς θα ζήσω», διερωτήθηκε ο αγρότης, που αναζητεί λύση στο πρόβλημά του.
Σε επικοινωνία της karfitsa.gr με τμήμα του ΕΦΚΑ Αγροτών, υπάλληλος του τμήματος ασφάλισης Κιλκίς, Σερρών μας παρέπεμψε σε συγκεκριμένο τηλέφωνο και όνομα υπαλλήλου. Ωστόσο το τηλέφωνο δείχνει ότι είναι διαρκώς απασχολημένο. Το ίδιο απασχολημένος διαρκώς είναι και ο τηλεφωνικός αριθμός του προϊσταμένου του τμήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόβλημα στον κοινό πλέον ΕΦΚΑ δεν αντιμετωπίζεται από κοινού. Παρ’ ότι ο τομέας του ΕΦΚΑ αγροτών έχει ελλείψεις σε υπαλλήλους, η κεντρική διοίκηση αποφεύγει να μετακινήσει υπαλλήλους από άλλα τμήματα, όπως του ΙΚΑ, που είναι υπερπλήρη και να στελεχώσει όσα έχουν ελλείψεις, με συνέπεια να ταλαιπωρείται ο κόσμος.
Το πρόβλημα επεκτείνεται σε όλη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς πλέον αγρότες και κτηνοτρόφοι που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από τους τοπικούς ανταποκριτές του ΟΓΑ, θέσεις οι οποίες καταργήθηκαν, έχουν μείνει ξεκρέμαστοι. Πρέπει να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη για να βρουν πού βρίσκεται η πορεία του αιτήματός τους, καθώς τα τηλέφωνα των υπηρεσιών δεν απαντούν ποτέ! Και ειδικά όταν πρόκειται για άτομα με αναπηρίες η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.