, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απεργία της ΠΝΟ την Πρωτομαγιά – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα είναι τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από ώρα 00.01 έως 24.00.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ΠΝΟ έλαβε την απόφαση αφού εξέτασε τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, και τα οποία δυστυχώς παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες της και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, «όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, που παραπέμπουν σε συνθήκες εργασίας γαλέρας, καθώς και του κοινωνιοκτόνου Νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016 για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό, τη συνέχιση της μόνιμης πλέον παραβίασης των Σ.Σ.Ε. και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών, τη στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοσίας για την ανανέωση των Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.