, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Αποφασισμένος να βρει λύση για το κτιριακό των δικαστηρίων ο υπουργός Δικαιοσύνης

Αποφασισμένος να βρεθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων έρχεται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.
Του Κώστα Καντούρη
Έγκυρες πηγές τηςkarfitsa.gr ανέφεραν ότι στο τραπέζι των συζητήσεων που θα έχει το μεσημέρι στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα τεθεί και η λύση της επέκτασης του δικαστικού μεγάρου στο κτίριο του ΙΚΑ Πύλης Αξιού, που βρίσκεται μεταξύ των Ποινικών και των Διοικητικών Δικαστηρίων.
Το συγκεκριμένο κτίριο, που ανήκει στο υπουργείο Εργασίας, προκρίνεται από τους παράγοντες της Δικαιοσύνης εδώ και χρόνια ως η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος.
,Ωστόσο βρίσκει αντιδράσεις κυρίως στον χώρο των γιατρών και είναι ενδεικτικό πως με έγγραφό του ο ιατρικός σύλλογος είχε εκφράσει την αντίθεσή του, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι σημαντικό, καθώς εξυπηρετούνται υγειονομικά περιστατικά της περιοχής και ειδικά της Δυτικής εισόδου της Θεσσαλονίκης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έρχεται τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη έχοντας απόλυτη γνώση του ζητήματος. Ενδεικτικό του γεγονότος είναι πως τη Δευτέρα, στη σύσκεψη που έχει αποφασιστεί να γίνει στις 12.30 το μεσημέρι, εκτός της συμμετοχής του υφυπουργού  Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, θα συμμετάσχουν φορείς και κυρίως ο δικηγορικός σύλλογος αλλά και ο ιατρικός σύλλογος. Οι προσκλήσεις είναι φανερό πως δείχνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να βρει τις γέφυρες για τη σύγκλιση των διαφορετικών απόψεων των δύο πλευρών. Πηγές έλεγαν πως στο πλαίσιο της εξεύρεσης λύσης για το κτιριακό πρόβλημα των δικαστηρίων, θα συζητηθούν όλες οι  προτάσεις που κατά καιρούς έπεσαν στο τραπέζι των διαβουλεύσεων για μεταστέγαση του ΙΚΑ Πύλης Αξιού. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν πως και ο ίδιος ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης επιθυμεί να λυθεί το ζήτημα ικανοποιώντας όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη.
Πριν τη σύσκεψη ο κ. Τσιάρας πρόκειται να επισκεφτεί τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο της επιτροπής δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης πρόεδρο εφετών Καλλιρόη Χειμαριού και εκπροσώπους των δικαστηρίων. Δεν αποκλείεται και σε αυτή τη συνάντηση, στην οποία θα ενημερωθεί για τα προβλήματα της Δικαιοσύνης στην πόλη να εξεταστεί και το κτιριακό πρόβλημα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.