, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Από σήμερα ξεκινάμε τα μπλόκα”- Μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

«Στήνουμε μπλόκα από σήμερα. Ξεκινάμε από την Καρδίτσα στην έξοδο 65, μέχρι 28 του μήνα σε όλη την Ελλάδα θα έχουν στηθεί μπλόκα. Στις 3 του Φλεβάρη θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Είναι τα παλιά αιτήματα που μας παίρνουν το 60% του εισοδήματος αλλά και καινούργια αιτήματα που έχουν σχέση με τις κατασχέσεις», υπογραμμίζει στο ραδιόφωνο του alpha ο Bαγγέλης Μπούτας, Μέλος Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, πρόεδρος ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Σε ερώτηση γιατί αποχώρησε πέρυσι από τα μπλόκα, ο κ. Μπούτας απάντησε: «Δεν φύγαμε γιατί υπήρξε συμφωνία, φύγαμε γιατί λογικά μετά από 40 μέρες, τί θα κάνουμε, δεν πρέπει να καλλιεργήσουμε; Δεν πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά μας;».

Ερ. Στην Καρδίτσα θα περνάνε αυτοκίνητα ή θα κλείσετε τον δρόμο;

Εκεί θα αποφασίσουμε.

Το ίδιο το Υπουργείο υπονομεύει, προβοκάρει τον αγώνα με διάφορα τουίτερ. Εμείς σαν κίνημα έχουμε θέσει ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική αυτή, μας σκοτώνει. Αυτό έχει αποδειχθεί γιατί κόβονται οι ενισχύσεις. Και βγαίνει τώρα και λέει ο Υπουργός ότι αυτοί που είναι ενάντια στην Ε.Ε. , ζητούν ενισχύσεις. Δηλαδή κόβουν όλες τις ενισχύσεις, αυξάνουν το κόστος παραγωγής και εμείς να μην πούμε καμία κουβέντα, να μην διεκδικήσουμε τίποτα από αυτά που μας κόβουν. Τί ωραίοι που είναι! Και είναι πολύ πρόστυχο αυτό που κάνουν.

Προς τα έξω βγαίνουν οι νέοι. Δεν γύρισαν οι νέοι, έφυγαν οι νέοι. Δεν κάθονται αυτοί που ζήσανε στα χωριά γιατί δεν μπορούν να βγάλουν ένα μεροκάματο, θα έρθουν αυτοί που ζήσανε στην Αθήνα;

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.