, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Από τον Βόλο στην κορυφή του Έβερεστ

Στην κορυφή του Έβερεστ, στα 8.848 μέτρα, στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, μεταξύ Νεπάλ και Θιβέτ, στην Ασία, στο υψηλότερο σημείο της Γης πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, πάτησαν σήμερα οι ορειβάτες Νίκος Μαγγίτσης κι Αλίκη Αναστασοπούλου, έπειτα από πολυήμερη, επίπονη προσπάθειά τους.
Παρά το πρόβλημα με τη μάσκα οξυγόνου που του παρουσιάστηκε στην τελική πορεία προς τα ψηλά, ο πολύπειρος ορειβάτης του ΕΟΣ Βόλου και η συνοδοιπόρος του, με την καθοδήγηση ντόπιων σέρπα, τα κατάφεραν, κόντρα στους δυνατούς ανέμους και τις πολύ χαμηλές, διψήφιες κάτω από το μηδέν, θερμοκρασίες.
Στο τέλος, έβγαλαν χαμογελαστοί και κοινοποίησαν και τις απαραίτητες φωτογραφίες από την παγωμένη κορυφή, πριν ξεκινήσουν τον εξίσου δύσκολο δρόμο του γυρισμού!

Ήδη οι δύο Έλληνες ορειβάτες, από την Αγριά του Βόλου, που ξεκίνησαν στην πράξη στις 2 Απριλίου το τολμηρό αυτό εγχείρημά τους υπό τον τίτλο «Αποστολή Ψηλό Βουνό 2019», έχουν πάρει τον δρόμο της κατάβασης από την πλέον φημισμένη οροσειρά του κόσμου, είναι μάλιστα εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματός τους, για επιστροφή στα τέλη Μαΐου.
Ο Νίκος Μαγγίτσης γίνεται ο πρώτος Έλληνας που ανεβαίνει για δεύτερη φορά στο Έβερεστ επιτυχώς, όπως και το 2004. Τότε, από κοινού με τον Γρηγόρη Πολυμέρου και τον Βασίλη Οικονόμου, είχαν ξεδιπλώσει στην κορυφή την ελληνική σημαία και τη σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν παραλάβει από την πρόεδρο του Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου. Και όχι μόνο: έχει κατακτήσει και τις επτά ψηλότερες κορυφές του κόσμου, πετυχαίνοντας το λεγόμενο «seven summits». Τώρα, και η Αλίκη Αναστασοπούλου γίνεται πλέον η πρώτη Ελληνίδα που φθάνει ώς την κορυφή του θρυλικού βουνού!
πηγή: naftemporiki

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.