, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απ.Τζιτζικώστας: Χρηματοδότηση για κατασκευή 18 σχολείων

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά ευχήθηκε σήμερα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που παρέστη το πρωί στις τελετές αγιασμού του 87ου  Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του 3ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
«Εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ζήτημα της σχολικής στέγης, της γνώσης και της εκπαίδευσης αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες και επενδύουμε σε αυτές. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε περισσότερα και καλύτερα σχολεία με άρτιο εξοπλισμό, που θα ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς αλλά και ιδίους πόρους. Παρά τις αντιξοότητες αλλά και την υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία, έχουμε πετύχει σε συνεργασία με τους Δήμους και την εκπαιδευτική κοινότητα να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των σχολικών υποδομών, να λύσουμε πολλά προβλήματα και να παρέχουμε έμπρακτη στήριξη σε κάθε εργαζόμενο γονέα και την οικογένειά του, ενισχύοντας τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Η παιδεία είναι το μέλλον και θέλουμε οι επόμενες γενιές να είναι πιο μορφωμένες, πιο σίγουρες και δυνατές για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και να δημιουργήσουν μια καλύτερη Ελλάδα», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί την κατασκευή 18 σχολείων όλων των βαθμίδων, διαθέτοντας περισσότερα από 50 εκ. ευρώ.
Επίσης, διαθέτει περισσότερα από 2 εκ. ευρώ στο υπουργείο Παιδείας, για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υποδομών στα σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και επιπλέον 2 εκ. ευρώ για την εκπαιδευτική υποστήριξη και ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιπρόσθετα για την αναβάθμιση του εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στο σύνολο των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφέρεια διαθέτει 1,6 εκ. ευρώ και για την αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλα 3,7 εκ. ευρώ.
Στον Εύοσμο ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την ανέγερση μιας νέας υπερσύγχρονης σχολικής μονάδας, που χρηματοδοτεί με περισσότερα από 3 εκ. ευρώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, του δωδεκαθέσιου ολοήμερου 24ου δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.