, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΑΡΣΙΣ: Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις για τα παιδιά από ευάλωτους πληθυσμούς

“Ψυχοκοινωνικές και υγειονομικές παρεμβάσεις για την ευημερία των παιδιών από ευάλωτους πληθυσμούς” με τίτλο «In4Child» (για το παιδί) υλοποιούν η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, η Ανώτατη Ιατρική Σχολή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, UKLO, η UNESCO Club Σερρών και η Lifestart – Growing And Learning together.
Το διακρατικό αυτό έργο στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στον τομέα της παιδικής προστασίας και την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Εκπρόσωποι των τεσσάρων εταίρων είχαν την πρώτη επίσημη συνάντησή τους την Παρασκευή 29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την από κοινού οργάνωση της υλοποίησης των δράσεων.
Tο έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG IPA «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικών Πόρων των συμμετεχουσών χωρών.
Το έργο «In4Child» θα υλοποιηθεί από τους Έλληνες εταίρους, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Πέλλας, του Κιλκίς και των Σερρών με στόχο την παιδαγωγική, ψυχοκοινωνική και ιατρική υποστήριξη παιδιών που εργάζονται στο δρόμο, που διαβιούν σε καταυλισμούς Ρομά ή προσφύγων, καθώς και παιδιών που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των δύο συνεργαζόμενων χωρών.
Στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, οι εταίροι του έργου θα υλοποιήσουν δράσεις στην περιφέρεια της Pelagonia στοχεύοντας στην παιδαγωγική, ψυχοκοινωνική και ιατρική υποστήριξη παιδιών που εργάζονται στο δρόμο, που διαβιούν σε καταυλισμούς Ρομά και παιδιών που διασχίζουν τα σύνορα μεταξύ των δύο συνεργαζόμενων χωρών.
Σημαντικό πυλώνα του ίδιου έργου αποτελεί και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης στη χρήση των εγχειριδίων Compass & Compasito του Συμβουλίου της Ευρώπης και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες των δύο χωρών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.