, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αρχαιοελληνικά έργα σε έκθεση στη Μασσαλία

Από τις μεγάλες πόλεις του χθες στους ανθρώπους του σήμερα», που θα διεξαχθεί στη Μασσαλία στο πλαίσιο της ανακήρυξης της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2013, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα με έξι αρχαία έργα κι ένα εκμαγείο.
Πρόκειται για τέσσερα όστρακα οστρακισμού του 5ου αι. π.Χ., δύο χάλκινες δικαστικές ψήφους του 4ου αι. π.Χ. κι ένα εκμαγείο τμήματος κληρωτηρίου, όλα από το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, τα οποία θα «ταξιδέψουν» στη γαλλική πόλη και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει από 12 Ιανουαρίου ως 18 Ιουνίου 2013, έχει σκοπό να αναδείξει τις ναυτικές σχέσεις μεταξύ των μεσογειακών πολιτισμών, ενώ σημείο – κλειδί της αποτελεί ένας επινοημένος σύγχρονος Οδυσσέας, ο οποίος ταξιδεύει σε διάφορα λιμάνια, όσα και οι ενότητες. Μέσα από τα αντικείμενα, που θα εκτεθούν, θα παρουσιαστούν τα λιμάνια – σταθμοί σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και ταυτόχρονα ένα θεματικό βίντεο θα προβάλλει τη σύγχρονη ζωή στην αντίστοιχη πόλη.
Πηγή: Η Ναυτεμπορική 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.