, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

Αυστηρό μήνυμα Δένδια προς Τουρκία και Ευρώπη

«Ο Ερντογάν υπερβαίνει τα εσκαμμένα γυρνώντας την πλάτη στη διεθνή κοινότητα» σημείωσε ο Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αναιρεί ακόμα και την παράδοση της ίδιας του της χώρας» και πρόσθεσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «γυρίζει την πλάτη στη διεθνή κοινότητα και τους κανόνες της».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικότατων ενεργειών κατά της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιοχής και υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι δεν δείχνει κανένα πνεύμα συνεργασίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.»
Έστειλε, μάλιστα, το μήνυμα ότι στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει «μια ποιοτική διαφορά. Η Ελλάδα έχει ικανές ένοπλες δυνάμεις. Η Ευρώπη θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να λάβει γρήγορα θέση και να αποτρέψει γιατί εάν δεν αποτρέψει δεν θα της αρέσει καθόλου αυτό που θα συμβεί».
«Δεν θα μείνουμε αδρανείς με κανένα τρόπο σε περίπτωση παραβίασης των εθνικών μας δικαιωμάτων. Θα προστατεύσουμε απολύτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η Ευρώπη οφείλει να το γνωρίζει αυτό» πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Κάλεσε, επίσης, τη διεθνή κοινότητα να λάβει πρωτοβουλίες για την υπόθεση της Αγιάς Σοφιάς. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει, να υπάρξει πρωτοβουλία της ΕΕ, της UNESCO, του ΟΗΕ» τόνισε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.