, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτά συζήτησαν Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Αν και η συνάντηση έγινε καθαρά για εθιμοτυπικούς λόγους δεν εμπόδισε τους δυο άνδρες να ανταλλάξουν απόψεις για τις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας στις οποίες υπάρχουν εκκρεμότητες.
Πιο αναλυτικά ετέθησαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ιεραρχία, μετά την κατάρρευση της συμφωνίας που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συμφωνία  να τεθεί εξ αρχής το μισθολογικό των ιερέων, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά καθώς και να επανεξετασθεί το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.
Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα εξασφαλίσει στο έπακρο το μισθολογικό των ιερέων  και σε ότι έχει να κάνει με την εκκλησιαστική περιουσία θα αναζητηθεί τρόπος αξιοποίησής της. Στην συζήτηση τέθηκε και το θέμα των Θρησκευτικών στα σχολεία με τον πρωθυπουργό να ζητάει να υπάρξει μια εκλογικευμένη συμφωνία για το ζήτημα, να διδάσκονται τα Θρησκευτικά αλλά με σεβασμό στις άλλες θρησκείες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.