, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτοί είναι οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής – Πόσες ψήφους πήραν

Στην ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής ψήφισαν συνολικά 295 βουλευτές, όπως ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου Κώστας Τασούλας.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης είναι ο μεγάλος νικητής για την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής αφού συγκέντρωσε 290 ψήφους σε σύνολο 295 ψηφισάντων και πήρε μόλις 5 παρών. Όπως προκύπτει τον κ. Κακλαμάνη ψήφισε το σχεδόν το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης και φυσικά όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έλαβε 212 ψήφους και 83 παρών αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι δεν θα ψηφίσει τον κ. Αθανασίου λόγω της πολιτικής στάσης που κράτησε κατά του ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα.
Μεγάλο αριθμό ψήφων έλαβε και ο τρίτος αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Θανάσης Μπούρας αφού συγκέντρωσε 273 ψήφους και μόλις 22 παρών.
Πολύ ψηλά και ο Δημήτρης Βίτσας
Υψηλό αριθμό ψήφων πήρε ο υποψήφιος αντιπρόεδρος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας που συγκέντρωσε 282 ψήφους και μόλις 13 παρών.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το Κίνημα Αλλαγής συγκέντρωσε 214 ψήφους και 81 παρών και όπως προκύπτει δεν τον ψήφισαν οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λόγω και της σκληρής ρητορικής που είχε κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ πήρε 273 και 22 παρών.
Τις λιγότερες ψήφους από όλους συγκέντρωσε ο υποψήφιος από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Απόστολος Αβδελάς πήρε 180 ψήφους και 114 παρών.
Τέλος, υψηλό ποσοστό συγκέντρωσε και η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 αφού πήρε 243 και 52 παρών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.