, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αυτός είναι ο Έλληνας σκηνοθέτης που διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα Μικρού Μήκους στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών έχει και φέτος μία σημαντική ελληνική συμμετοχή.

Ο Βασίλης Κεκάτος φτάνει στην Κρουαζέτ για να διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους με την τέταρτη κατά σειρά δημιουργία του που έχει τίτλο «Η Απόσταση Ανάμεσα Στον Ουρανό Κι Εμάς».

Πρόκειται για ένα love story δύο αγνώστων που συναντιούνται τυχαία ένα βράδυ σε ένα βενζινάδικο κοντά στην Εθνική Οδό, ο ένας για να γεμίσει με βενζίνη τη μηχανή του και ο άλλος αναζητώντας 22,5 ευρώ για να φθάσει στην Αθήνα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Νικολάκης Ζενγκίνογλου και ο Ιώκος Ιωάννης Κοτίδης.

«Η “Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς” είναι μια ερωτική ιστορία που εκτυλίσσεται σε ένα βενζινάδικο. Είναι συγχρόνως μια ταινία για την απόσταση που μας χωρίζει από ο,τιδήποτε πιστεύουμε οτι δε θα πλησιάσουμε ποτέ. Από ό,τι κι αν θαυμάζουμε ή επιθυμούμε αλλά για εμάς αστράφτει απρόσιτο. Στην προκειμένη, αυτό είναι ο έρωτας στην πιο τρυφερή και ρομαντική μορφή του. Η στιγμή της μαγείας σε έναν τόπο και χρόνο όπου ο,τιδήποτε όμορφο μπορεί να φαντάζει παράταιρο, ανέλπιστο κι απροσδόκητο» δήλωσε ο Βασίλης Κεκάτος στο Flix.gr και τον Μανώλη Κρανάκη, λίγο πριν ταξιδέψει για τις Κάννες, συμπληρώνοντας πως ο gay προσανατολισμός των ηρώων δεν είναι ο βασικός άξονας της ταινίας του: «Η ταινία αυτή είναι μια ταινία με gay χαρακτήρες που το πρόβλημα το οποίο έρχονται να αντιμετωπίσουν δεν έχει να κάνει με το ότι είναι gay. Δεν τίθεται ποτέ ζήτημα γι’ αυτό. Κατά αυτή την έννοια, θα έλεγα ότι τόσο στην ελληνική όσο και στη διεθνή queer κουλτούρα, η ταινία τοποθετείται σε μια σχετικά νέα περιοχή, όπου το ζήτημα δεν είναι αμιγώς η σεξουαλική ταυτότητα των ηρώωναλλά τα υπόλοιπα στοιχεία που τους συνθέτουν ως χαρακτήρες και δημιουργούν τριβές στη συνύπαρξή τους με τους άλλους».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς» που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Κεκάτος, σε παραγωγή της Ελένης Κοσσυφίδου, κάνει πρεμιέρα στο 72ο Φεστιβάλ Καννών και επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4240 ταινίες στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Δες το τρέιλερ:


 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.