, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αύξηση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ ζήτησε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου

Με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά και τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Σάββα Παναγιωτίδη συναντήθηκαν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολ. Προστασίας Ηλίας Ζιακούλης και Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Ευάγγελος Καραστερίου και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου Μιχάλης Κουφουνάκης, οι οποίοι και τους εξέθεσαν τα προβλήματα αστικών συγκοινωνιών που αντιμετωπίζει ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το πρόβλημα συχνότητας δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 56 ζητώντας την πύκνωσή τους, η βελτίωση του κλιματισμού τόσο κατά τους θερινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες, η μεταφορά των μαθητών του 1ου γυμνασίου και 1ου και 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου κατά την πρωινή και απογευματινή βάρδια (προσέλευση και αποχώρηση μαθητών), η έλλειψη δρομολογίου που να εξυπηρετεί τις ανάγκες όσων επισκέπτονται την περιοχή των κοιμητηρίων του Ωραιοκάστρου, η επέκταση της γραμμής 55 μέχρι και την περιοχή του Πενταλόφου καθώς επίσης και η απευθείας σύνδεση της περιοχής της Μυγδονίας με το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συζητήθηκαν επίσης και διάφορα άλλα θέματα βελτίωσης και τροποποίησης δρομολογίων που αφορούν και τις τρεις δημοτικές ενότητες και τα οποία θα σταλούν ως αιτήματα τόσο προς τον ΟΣΕΘ ΑΕ όσο και προς τον ΟΑΣΘ.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να ακούει με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματά μας, τα οποία όπως μας διαβεβαίωσαν θα εξετάσουν άμεσα», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και συμπλήρωσε ότι στόχος της διοίκησης του δήμου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά τις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους.

Αναφορικά με το θέμα της απευθείας σύνδεσης της περιοχής της Μυγδονίας με το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον κ. Γαβότση, υπήρξε δέσμευση από πλευράς ΟΑΣΘ η λεωφορειακή γραμμή που συνδέει την ευρύτερη περιοχή της Μυγδονίας να καταλήγει στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (μετά το πέρας των εργασιών του Μετρό).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.