, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Α.Πελώνη: Δεν μπορεί κανείς να πει σήμερα τι θα ισχύει την 1η Ιουλίου

Δυναμική είναι η λίστα των χωρών που από τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να στέλνουν τουρίστες στη χώρα μας, όπως τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στα Ακραία Φαινόμενα.
Η κα Πελώνη ανέφερε ότι η αρχική αυτή λίστα τηρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και μπορεί να εξειδικευτεί και σε συγκεκριμένα αεροδρόμια και πως στην πορεία μπορεί να διευρυνθεί.
Η κ. Πελώνη εξήγησε ότι πτήσεις προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» γίνονται και σήμερα και θα συνεχίσουν να γίνονται και πως αυτό που αλλάζει σε αυτή την πρώτη φάση άρσης των περιορισμών από τις 15 Ιουνίου, είναι το πώς θα αντιμετωπίζονται οι επισκέπτες που θα φτάνουν.
«Δεν μπορεί κανείς να πει σήμερα τι θα ισχύει την 1η Ιουλίου», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.
Στο ερώτημα τι θα ισχύει αν κάποιος ταξιδιώτης από χώρα εκτός της λίστας προσπαθήσει να φτάσει στην Ελλάδα μέσω αεροδρομίου σε χώρα που μπορεί να πετάξει στη χώρα μας, εξήγησε ότι θα υπάρξει εξειδίκευση και πως σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι η χώρα προέλευσης και όχι η υπηκοότητα. «Αυτό ισχύει και για Έλληνες υπηκόους», είπε η κ. Πελώνη.
Πηγή Skai.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.