, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Α.Τζιτζικώστας από την Παναγία Σουμελά: Η επιστροφή των στρατιωτικών μας στην πατρίδα μάς γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα
Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την εορταστική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, συμμετείχε στην ιερά λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και παρέστη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Πόντιου πολιτικού Λεωνίδα Ιασωνίδη.
Μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:
«Σήμερα τιμούμε την Κοίμηση της Παναγίας Θεοτόκου, μια από τις μεγαλύτερες και πιο λαμπρές γιορτές της Ορθοδοξίας. Η Παναγία Σουμελά αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία και τον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό εντός και εκτός συνόρων. Συγχρόνως όμως η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ελλάδα, καθώς μετά από 167 ημέρες άδικης κράτησής τους στην Τουρκία οι δύο στρατιωτικοί μας επέστρεψαν επιτέλους στην πατρίδα, γεμίζοντάς μας όλους με χαρά και υπερηφάνεια. Θέλω λοιπόν, να ευχηθώ από την καρδιά της Μακεδονίας, το Βέρμιο και την Παναγία των Ποντίων “Χρόνια πολλά” σε όλους τους Έλληνες».
Χτες, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στις εκδηλώσεις των εγκωμίων του επιταφίου της Παναγίας και στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας στην Ιερά Μονή Γουμένισσας και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Λιβαδιωτών που ήταν αφιερωμένες στην Παναγία, στα Λιβάδια Κιλκίς (Μεγάλο Λιβάδι), συνοδευόμενος από την Περιφερειακή Σύμβουλο Μιχαλία Καραμισάκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.