, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βένη Καπαχτσή: Η παιδεία είναι η ραχοκοκαλιά της οργανωμένης κοινωνίας

«Ως μητέρα δύο παιδιών κύριο μέλημα μου είναι να ενισχύσω τον χώρο της παιδείας, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της οργανωμένης κοινωνίας για να μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά και τον δημόσιο χώρο, για να μπορούν τα παιδιά μας και εμείς οι ίδιοι να αισθανόμαστε ασφαλείς.
Της ΒΕΝΗΣ ΚΑΠΑΧΤΣΗ*
Η 25χρονη πορεία μου στον χώρο της δικηγορίας ως ποινικολόγος, με έχει διδάξει πως η δικαιοσύνη είναι το μέγιστο αγαθό και δεσμεύομαι πως θα το υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, όπως κάνω τόσα χρόνια ως μαχόμενη δικηγόρος.
Η ενασχόλησή της με τα κοινά, δεν είναι τυχαία. Ο πατέρας μου, Γιώργος Καπαχτσής, μου μετέφερε το «μικρόβιο» της πολιτικής, αφού ο ίδιος διετέλεσε βουλευτής και νομάρχης Καστοριάς, ενώ υπηρέτησε και ως πρώτος αιρετός νομάρχης για 7 συναπτά έτη, από 1.1.1995 έως 31.12.2002.
Θα ήθελα να εστιάσω στις εξής προτεραιότητες:
–       Να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη μας, το πολιτιστικό της παρελθόν αλλά και η μοναδική της ταυτότητα. Στοχεύω στην αναβάθμιση της πολιτιστικής δραστηριότητας και της πρωτογενούς καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας.
–       Μαζί με τον Γιώργο Ορφανό θέλω να ανοίξω τον δρόμο για νέες ιδέες και προτάσεις, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι πρωταγωνίστρια στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου τομέα για την ελληνική πραγματικότητα.
–       Να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην πόλη μας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να αναδειχθούν νέες και καινοτόμες ιδέες, να υποστηριχθούν οι επιχειρηματίες και να συμβάλλω στην αναβάθμιση των κοινωνικών, πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και εμπορικών στοιχείων της περιοχής, με την παράλληλη δημιουργία ευκαιριών για μόνιμη απασχόληση.
–       Όλες οι υποδομές της Θεσσαλονίκης να αποτελούν ένα δίκτυο, με εσωτερική διασύνδεση μεταξύ τους, οι οποίες θα διασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Η ανάπτυξη της πόλης στηρίζεται στην καινοτομία, στην κοινωνική συνεκτικότητα, στη βιωσιμότητα και στη διασύνδεση.
–       Να συμβάλλω στην ανάπτυξη δράσεων συμπληρωματικών του σχολικού προγράμματος, που θα διανθίσουν τη γνώση που παραλαμβάνουν οι μαθητές με όλα εκείνα τα στοιχεία που η εποχή μας επιτάσσει, αλλά και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.
Μαζί προχωράμε γιατί “Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον”.
* Η Βενετία (Βένη) Καπαχτσή, ασκεί τα τελευταία 25 χρόνια μάχιμη δικηγορία, είναι από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ποινικολόγους της Θεσσαλονίκης, συμπράττει με τον Γιώργο Ορφανό και θέτει υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.