, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Βίντεο – ντοκουμέντο που δείχνει αστυνομικό να έχει τραβήξει όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για τον αστυνομικό που δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου 20 ατόμων. Οι άγνωστοι τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπούν. Κάποια στιγμή φαίνεται ότι ο αστυνομικός τράβηξε όπλο χωρίς να πυροβολήσει.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ethnos.gr, ο εκτός υπηρεσίας ειδικός φρουρός, ο οποίος είναι από τους νεοπροσληφθέντες αστυνομικούς, στάθμευσε την ιδιωτική του μηχανή απέναντι από την ΑΣΟΕΕ και κατέβηκε για να πάει να πάρει την κοπέλα του. Φορούσε άρβυλα, το παντελόνι που φοράνε οι άντρες της ΔΙ.ΑΣ. και κρατούσε το υπηρεσιακό κράνος της υπηρεσίας του στα χέρια. Οι νεαροί αναγνώρισαν ότι είναι αστυνομικός από το κράνος και τα άρβυλα. Τον τράβηξαν μέσα στο προαύλιο του ιδρύματος και τότε ξεκίνησε να ξεφεύγει η κατάσταση.
Τον περικύκλωσαν, τον ρώτησαν εάν είναι αστυνομικός και λίγο μετά άρχισαν να τον ξυλοκοπούν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο, χωρίς να το χρησιμοποιήσει. Οι νεαροί τον χτυπούσαν άγρια για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου αντιληφθεί η πλησιέστερη διμοιρία των ΜΑΤ τι συμβαίνει και επέμβει. Όταν αυτό έγινε οι νεαροί αρχικά αντιστάθηκαν, έγινε χρήση χημικών και μόνο τότε διαλύθηκαν και απεγκλωβίστηκε ο ειδικός φρουρός.
Το πρόσωπό του είναι πρησμένο από τα χτυπήματα, το ίδιο και πολλά μέλη του σώματός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί δεν κατάφεραν να του πάρουν το υπηρεσιακό του όπλο.
Η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ σε ανάρτησή της καταγγέλλει ότι: «Τη Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής».
https://www.facebook.com/ResistenciaEAAK/videos/126242285481007/?t=4
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.