, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βαρβιτσιώτης: Η μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ παραποίησε τις δηλώσεις μου

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από το βήμα της Βουλής άσκησε δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ διότι παραποίησε τις δηλώσεις του αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, δήλωσε ότι «τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου πήραν μαζί τους και την μονταζιέρα παραποίησης δηλώσεων» και συμπλήρωσε ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης ΝΔ είναι να βελτιώσει μια «κακή συμφωνία».
«Αυτή η συμφωνία είναι μία κακή συμφωνία και αυτή τη συμφωνία η Νέα Δημοκρατία την πολέμησε και έκανε οτιδήποτε ήταν δυνατόν για να μην υπογραφεί και να μην κυρωθεί» τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια υπογράμμισε πως «η Συμφωνία είναι μία κληρονομιά την οποία παίρνει αυτή η κυβέρνηση μαζί με όλες τις άλλες προβληματικές κληρονομιές που παίρνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Την ίδια στιγμή ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως υπάρχου περιθώρια βελτίωσης της συμφωνίας και τόνισε ότι «δύο είναι τα πεδία στα οποία μπορούμε να δουλέψουμε το πεδίο της οικονομίας, δηλαδή οι επιχειρήσεις, τα προϊόντα που πρέπει να τα ενισχύσουμε και να δώσουμε την ώθηση που χρειάζονται».
«Και φυσικά να κατοχυρώσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο την αυθεντικότητα τους. Δεύτερο πεδίο τα θέματα του αλυτρωτισμού. Θα είμαστε σε διαρκή διαδικασία παρακολούθησης και εξέλιξης των προβλέψεων της συμφωνίας αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίξει η ευρωπαϊκή πορεία του βόρειου γείτονα μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τότε σε κάθε στάδιο θα είμαστε εκεί να παρακολουθούμε. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουν τα δυτικά Βαλκάνια προς την Ευρώπη αλλά χωρίς εκπτώσεις ούτε σε θέματα αλυτρωτισμού ούτε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου»συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.