, Τρίτη
16 Απριλίου 2024

search icon search icon

Βαρουφάκης: "Κιτς" αρχαιολαγνική αφήγηση το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη

Ειρωνικά σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, το διάγγελμα του πρωθυπουργού στην Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του νέου κόμματος του κ. Βαρουφάκη, ΜΕΡΑ25, γίνεται λόγος για μια «σπάνια στιγμή ειλικρίνειας», κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο του «κατέφυγαν στο χώρο της μυθοπλασίας», στήνοντας «μια κιτς αρχαιολαγνική αφήγηση με Πολυμήχανους, Συμπληγάδες, Σειρήνες, Μνηστήρες, Τρανσφόρμερς και Νίντζα.»
Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση, “η περιβόητη Έξοδος από τα Μνημόνια είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος μύθος για τον οποίο ραψωδίες για Φανταστικά Πλεονάσματα, Μαγεμένες Μεταρρυθμίσεις και Θαυματουργή Επιτήρηση ψάλλονται σε 24ωρη βάση από φιλοτροϊκανούς βάρδους υπηρεσίας, εξωτερικού και εσωτερικού”.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Βαρουφάκη έχει ως εξής:
«Σε μια σπάνια στιγμή ειλικρίνειας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το επικοινωνιακό επιτελείο του κατέφυγαν στο χώρο της μυθοπλασίας για να πλαισιώσουν συμβολικά το αφήγημα της Εξόδου από τα Μνημόνια. Πιστοί μέχρι τέλους στην επιλογή της επικοινωνίας έναντι της πραγματικότητας, έστησαν μια κιτς αρχαιολαγνική αφήγηση με Πολυμήχανους, Συμπληγάδες, Σειρήνες, Μνηστήρες, Τρανσφόρμερς και Νίντζα.
Δεν θα μπορούσαν αλλιώς, γιατί η περιβόητη Έξοδος απο τα Μνημόνια είναι ο μεγαλύτερος σύγχρονος μύθος, οι ραψωδίες του οποίου για Φανταστικά Πλεονάσματα, Μαγεμένες Μεταρρυθμίσεις και Θαυματουργή Επιτήρηση ψάλλονται σε 24ωρη βάση από φιλοτροϊκανούς βάρδους υπηρεσίας, εξωτερικού και εσωτερικού.
Το ΜΕΡΑ25, από θέση αρχής επιλέγει, αντί των γοητευτικών μύθων, το αποτελεσματικότερο όπλο της Ρεαλιστικής Ανυπακοής και της πρότασής μας των εφτά πολύ συγκεκριμένων τομών που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, ώστε η έξοδος από την χρεοδουλοπαροικία να περάσει από τη σφαίρα του μύθου στην πραγματικότητα».
Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.