, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βαρύ το πρόγραμμα Μητσοτάκη, διεθνείς επαφές και ….ΔΕΘ

Ανοίγει ταχύτητες από αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση, αν και οι θερινές θερμοκρασίες και οι συνήθεις πρακτικές παρελθουσών κυβερνήσεων, δεν έδειξαν να επηρεάζουν την ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που την επομένη κιόλας των εκλογών άρχισε να υλοποιεί το πρόγραμμά της.
Ωστόσο η «Εβδομάδα της Παναγίας», που επιβάλλει σε όλους μικρές ανάπαυλες, τελειώνει σήμερα το βράδυ και από αύριο ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης, ρίχνονται ξανά στα βαθιά της απαιτητικής καθημερινότητας.
Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα κάνει τα πρώτα του ταξίδια στο εξωτερικό σαν πρωθυπουργός, μετά από εκείνο που πραγματοποίησε στην Κύπρο.
Συγκεκριμένα, στις 22 Αυγούστου θα μεταβεί αυθημερόν στο Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Στις 29 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο μετά από πρόσκληση της καγκελαρίου Μέρκελ ενώ το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Χάγη, όπου θα συναντηθεί με τον Ολανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.
Μετά τις πρώτες διεθνείς επαφές του, ακολουθεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020.Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.
Τέλος, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Στις παραπάνω συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες ο κ. Μητσοτάκης θα αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του οικονομικού της προγράμματος που έχει δύο βασικούς στόχους, την επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων και αύξηση των επενδύσεων και, από την άλλη, τη μείωση των φορολογικών βαρών και την απελευθέρωση της οικονομίας από ανασχετικά εμπόδια. Βεβαίως στο πλαίσιο των ανωτέρω επιδιώξεων θα προσπαθήσει να πείσει και για την ανάγκη μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.