, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βασίλης Κικίλιας: Ογκολογικά φάρμακα σε περισσότερες ιδιωτικές κλινικές

photo eurokinissi

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι το πρόγραμμα διάθεσης ογκολογικών φαρμάκων θα επεκταθεί και σε άλλες ιδιωτικές κλινικές.
Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως τον προηγούμενο μήνα 900 συνάνθρωποι μας πήραν τα φάρμακά τους, χωρίς ταλαιπωρία για αυτούς και τις οικογένειές τους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, σε 11 συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Βασική προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όπως την έθεσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν να βάλουμε τέρμα στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τις ευπαθείς ομάδες και τους βαρέως πάσχοντες.
Το εφαρμόσαμε εντός δύο μηνών για τους ογκολογικούς ασθενείς που λαμβάνουν τη θεραπεία τους στις ιδιωτικές κλινικές.
Πλέον, η διάθεση των ογκολογικών φαρμάκων γίνεται απευθείας στις κλινικές, όπου εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα σκευάσματα για λογαριασμό των ασθενών».
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, που θα υπάρξει ανάγκη. Επίσης, έπειτα από συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, από τις αρχές του 2020 οι περιπατητικοί ογκολογικοί ασθενείς και οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.