, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Β. Λεβέντης: Θα πάμε σε δίκη τους συντελεστές της συμφωνίας των Πρεσπών (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποίησε πριν λίγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης με σκοπό τα εγκαίνια των νέων γραφείων στη Θεσσαλονίκη.
O πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως “το θέμα της Μακεδονίας είναι σοβαρή υπόθεση”. “Δηλώνουμε ξεκάθαρα” είπε ” ότι είτε κυρωθεί η συμφωνία τον Ιανουάριο είτε πάει για μετά τις εκλογές, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μια τέτοια προδοτική συμφωνία. Θα την ακυρώσουμε και θα πάμε σε δίκη τους συντελεστές της”.
Επίσης ο κ. Λεβέντης συμπλήρωσε πως διαβλέπει κίνδυνο για την Μακεδονία, καθώς οι Σκοπιανοί θα επανέλθουν δριμύτεροι στον αλυτρωτισμό καθώς προέβλεψε πως πριν πάει στη Βουλή η συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει εκλογές και θα μεταφέρει το πρόβλημα  στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε  στον κ. Καμμένο ο οποίος έχει πει πως όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
” Ο κ. Καμμένος θα μείνει μέχρι Μάρτιο και μετά θα φύγει απ τη Βουλή. Μέχρι τότε θα έχει γίνει η προδοσία. Μπορείς να λες ότι είσαι κατά της προδοσίας και να στηρίζεις αυτούς που προδίδουν; Δε γίνεται!”
Αναφερόμενους στους δημόσιους υπαλλήλους είπε χαρακτηριστικά, “λεφτά που πάνε σε  αυτούς είναι νεκρά λεφτά. Αυτή η αριστερά το μόνο  που ξέρει είναι το μεγάλο κράτος και είναι επικίνδυνη”.
Ο Βασίλης Λεβέντης αναφέρθηκε και στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι: “Η Φώφη θα πάθει κατρακύλα. Να τη δείτε πως θα είναι πριν τις εκλογές. Οι παλιοί ΠΑΣΟΚτσησες θέλουν να τρώνε και να πεινούν. Θα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ στο τέλος μπορεί να μην υπάρξει. Το ΠΑΣΟΚ νομίζει ότι θα μας περάσει στις εκλογές. Τους λέω να μην βιάζονται»
Ο κ Λεβέντης  γνωστοποίησε τους όρους που θα θέσει στη ΝΔ μετά τις εκλογές προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση. Όπως είπε Ο πρώτος όρος είναι να παραπεμφθούν σε δίκη ο κύρος Κοτζιάς κ ο κ Τσιπρας για τη συμφωνία που υπέγραψαν  στις Πρεσπες .Ο δεύτερος όρος είναι να ξεχάσει την ενισχυμένη αναλογική θα δεχθεί την απλή.
Για τους βουλευτές που αποχώρησαν απ την Ένωση Κέντρου ο κ Λεβέντης είπε ότι κοιμήθηκαν απλοί άνθρωποι και ξύπνησαν βουλευτές καθώς με λίστα βγήκαν στη Βουλή.Ο ίδιος είπε ότι οι συγκεκριμένοι δεν μπορούν να εκλεγούν στα κόμματα που επιλέγουν.

Απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε “είμαι  υπηρέτης της Θεσσαλονίκης δεν είμαι νταβατζής αυτοί θέλουν να γίνουν νταβατζήδες της Θεσσαλονίκης». Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε απ τους Θεσσαλονικείς να του δώσουν διψήφιο νούμερο στις εκλογές. «Σας καλώ να γίνεται πρωτοπόροι του κεντρώου χώρου και θα σας ανταμείψω όπως πρέπει όταν έρθει η ώρα» κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.