, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Βεβαιότητα των ΗΠΑ πως επίθεση εναντίον της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκε από ιρανικό έδαφος

Οι ΗΠΑ έχουν τη βεβαιότητα ότι η επίθεση του Σαββατοκύριακου εναντίον της Σαουδικής Αραβίας διαπράχθηκε από το ιρανικό έδαφος και ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι, που πραγματοποιούν συχνά, από την Υεμένη, ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν στοιχεία που επιτρέπουν να εντοπιστεί η προέλευση των πυρών, σημείωσε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Στο ερώτημα, που του τέθηκε, εάν η Ουάσιγκτον έχει τη βεβαιότητα ότι οι πύραυλοι προήλθαν από ιρανικό έδαφος, ο αξιωματούχος απάντησε «ναι».
Επίσης, απάντησε καταφατικά στο ερώτημα εάν γνωρίζει αν χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ.
Αρνήθηκε, εντούτοις, να διευκρινίσει τον αριθμό των πυραύλων Κρουζ που χρησιμοποιήθηκαν.

«Δεν θα υπεισέλθω σε αυτού του είδους τις πληροφορίες» απάντησε.

Η αμερικανική διοίκηση ετοιμάζει έναν φάκελο για να αποδείξει τα λεγόμενά της και να πείσει τη διεθνή κοινότητα, ιδίως τους Ευρωπαίους, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.