, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση αποδέχεται την τουρκική θέση περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο

Τη διαφωνία του με την ανακοίνωση που έκαναν οι Νίκος Κοτζιάς και Αλέξης Τσίπρας (κατά την παράδοση του χαρτοφυλακίου του υπουργού Εξωτερικών στον πρωθυπουργό) για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια, εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι με την μερική επέκταση των χωρικών υδάτων εκτός Αιγαίου η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται το τουρκικό επιχείρημα ότι στο Αιγαίο επικρατούν ειδικές συνθήκες και επισημαίνει ότι η Αθήνα αποδέχεται την πρακτική της Άγκυρας για διαφοροποιημένη έκταση χωρικής θάλασσας.
Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι η ανακοίνωση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση Τσίπρα ως επικοινωνιακό αντίβαρο.
Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:
«Μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων.

 Τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί σαράντα πέντε χρόνια ούτε εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες, ούτε, πολύ περισσότερο, γίνονται έτσι, ως επικοινωνιακό αντίβαρο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.