, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βιοτέχνες Θεσσαλονίκης σε Τσακαλώτο: Όχι στη μείωση ορίου συναλλαγών με μετρητά

Επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο μείωσης έως και μηδενισμού του ορίου συναλλαγών με μετρητά μεταξύ των επιχειρήσεων, αλλά και των καταναλωτών, «με άλλοθι τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της λαθραίας διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών», απέστειλε στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, το διοικητικό συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Στην επιστολή, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, επισημαίνει ότι αυτή εστάλη με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και προσθέτει ότι αν το μέτρο αυτό ισχύσει όντως θα είναι «αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό, ιδίως για τις μικρές επιχειρήσεις που εκπροσωπεί το ΒΕΘ. Ο βιοτεχνικός κόσμος διαφωνεί κάθετα στη μείωση του ορίου εξόφλησης παραστατικών με μετρητά κάτω των 500 ευρώ».
Οπως διευκρινίζει στην επιστολή του το ΒΕΘ, η φοροδιαφυγή μπορεί να ελεγχθεί «με τη βελτίωση των επιδόσεων του ελεγκτικού μηχανισμού, τη βελτίωση της σχέσης φορολογουμένων και φορολογούσης αρχής, τη θέσπιση κινήτρων για όλους τους φορολογούμενους, με τη συνεργασία κράτους και φορέων επαγγελματιών και παραγωγών και με μια σειρά άλλων τρόπων, που, δυστυχώς, δεν εφαρμόζονται στη χώρα μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.