, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βούλγαρος δικηγόρος: «Ο Ατανάσοφ δεν δικάστηκε ποτέ στη χώρα μας»

*φωτογραφία: Θανάσης Ελμάζης

Του  Κώστα Καντούρη

Με περιπετειώδη τρόπο ξεκίνησε η πρώτη, από τις πέντε, δίκες του αποκαλούμενου «Εσκομπάρ του Πιρίν», 56χρονου μεγαλέμπορου ναρκωτικών Ογκνιάν Ατανάσοφ. Η δίκη του, που πρέπει να ολοκληρωθεί με ταχύτατες διαδικασίες για να μην παραγραφεί το αδίκημα αφού συμπληρώνεται η 20ετία, διακόπηκε για αύριο, για να προσκομιστεί ληξιαρχική πράξη θανάτου του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, δηλαδή του αστυνομικού που συνέλαβε τον συνεργό του 56χρονου!

Το εντυπωσιακό όμως ήταν αυτό που είπε στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο οικογενειακός δικηγόρος του Ατανάσοφ στη χώρα τους. «Δεν δικάστηκε ποτέ στη Βουλγαρία για τίποτε» ανέφερε. «Το 2010 τον κράτησαν πολύ λίγο, όμως η διαδικασία του δικαστηρίου ανεστάλη επειδή αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας», σημείωσε. Αργότερα πάντως ανέφερε ότι τα προβλήματα υγείας του πελάτη του παρουσιάζονται το 2012 και ότι από το 2016 έχει απόλυτη αναπηρία και ότι δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί τίποτε.

Οι συνήγοροι του Ατανάσοφ κατέθεσαν μία ένσταση ακυρότητας, υποστηρίζοντας ότι δεν του δόθηκε κατηγορητήριο μεταφρασμένο στη γλώσσα του, ένσταση που απορρίφτηκε επειδή έγινε προφορική μετάφραση του κλητηρίου όταν του δόθηκε από διερμηνέα. Ακόμη ζήτησαν να εφαρμοστεί το άρθρο 80 σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ανασταλεί η δικαστική διαδικασία επειδή ο κατηγορούμενος δεν είναι ικανός ν’ αντιληφθεί το περιεχόμενο της δίκης.

Στην πρώτη δίκη ο 56χρονος κατηγορείται για πώληση ναρκωτικών και συγκεκριμένα ποσότητας ηρωίνης 110 γραμμαρίων, που συνελήφθη να μεταφέρει έλληνας συνεργός του. Ο τελευταίος, που έχει καταδικαστεί, υπέδειξε τον Ατανάσοφ ως προμηθευτή του. Ο 56χρονος Βούλγαρος παραδόθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ελλάδα, 21 χρόνια μετά την απόδραση του από τις φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου σκανδαλωδώς είχε μεταχθεί από τα Διαβατά, δύο μήνες μετά την καταδίκη του σε 18ετή κάθειρξη για εμπόριο ναρκωτικών. Αντιμετωπίζει πέντε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών που θα δικαστούν άμεσα επειδή οι περισσότερες παραγράφονται.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.