, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Βράζει» η Β. Ελλάδα για το συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των λεωφορείων, απ΄ολόκληρη την Ελλάδα, που δημοσιοποιούνται στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία») για την ενημέρωση όσων θέλουν να βρεθούν την Κυριακή στην Αθήνα, ώστε να διαδηλώσουν ενάντια στην επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει τη μεγάλη κινητοποίηση, όπως συνέβη και πριν από ένα χρόνο με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι μαζική και δεν θα μπορέσει να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές, που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που χαρίζει όνομα, εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια.

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλη την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Ο αριθμός των τουριστικών λεωφορείων από την επικράτεια είναι αυξημένος σε σχέση με το συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου. Αν ο λαός της Αθήνας δώσει μαζικό παρών στο συλλαλητήριο τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη μαζική συγκέντρωση κόσμου στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» δήλωσε το μέλος του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, Μιχάλης Πατσίκας.

Στην Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περυσινά συλλαλητήρια, αισθητή είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων που πρωτοστατούν ώστε ο κόσμος μαζικά να διαδηλώσει στην Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μέσω της καμπάνιας «Respect the Truth» (Σεβασμός στην Αλήθεια) που έχει ξεκινήσει στα social media, ζητάει από τους Μακεδόνες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση της Κυριακής. Ο ίδιος, έχει προτείνει και έχει επιτύχει την έκδοση ψηφίσματος κατά της Συμφωνίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, το οποίο απέστειλε στους βουλευτές όλης της χώρας, ώστε να ενημερωθούν αφενός για τις θέσεις της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αφετέρου να λάβουν το μήνυμα της καταψήφισης της συμφωνίας όποτε κι αν αυτή έρθει στη Βουλή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρόεδρό της -δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης- Λάζαρο Κυρίζογλου, να δρομολογεί για το πρωί της Κυριακής έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει πανελλαδική αντίδραση αιρετών της Τ.Α. και αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που υπάρχει σκέψη να κατατεθεί ως αίτημα δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Να σημειωθεί πως 67 συνολικά δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και μόνο 5 δηλώνουν υπέρ ή κρατούν ουδέτερη στάση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.