, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου

Με ομόφωνη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απονεμήθηκε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη στον πατέρα Αντώνιο για το έργο του στην μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός του κόσμου», που δραστηριοποιείται στον τομέα της μέριμνας και προστασίας μητέρων και παιδιών, και ειδικότερα άπορων μονογονεϊκών οικογενειών.
Με παρέα 10 από τα παιδιά της Κιβωτού, ο πατέρας Αντώνιος ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για την παραλαβή του βραβείου και όπως δήλωσε στο The Caller «Τι να σας πω; Για έναν ορθόδοξο ιερέα τα βραβεία ξέρετε δεν χρειάζονται με την έννοια ότι πιστεύω και νιώθω, ότι αυτό που κάνουμε είναι χρέος μας, υποχρέωση για το ποίμνιο μας για τα παιδιά και τις ψυχούλες τις τραυματισμένες. Οπότε όλα αυτά βοηθούν στην πιστοποίηση και στο να γίνει το έργο μας ακόμα πιο γνωστό και να πάρουμε βοήθεια».
«Όταν μου το ανακοίνωσαν, τους είπα ότι αυτό είναι κάτι πολύ σπουδαίο που θα πρέπει να το βιώσουν και κάποια από τα μεγάλα παιδιά μας. Συγκεκριμένα είναι παιδιά λυκείου και ο λόγος που ήθελα να είναι μαζί μου αυτή τη στιγμή είναι για να μπορέσουν να ανοίξουν τα μάτια τους. Να δουν νέους ορίζοντες. Θα βάλω τα ίδια παιδιά να παραλάβουν το βραβείο και το μήνυμα που θέλω να δώσω και στα ίδια είναι να βάζουν στόχους και να τους καταφέρνουν.
Επειδή πρόκειται για παιδιά που βίωσαν άσχημα πράγματα στην αρχή της ζωής τους αυτά τα παιδιά τώρα θα πρέπει να καταφέρουν να “ζωγραφίσουν” τη δική τους ζωή».
Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο πατέρας Αντώνιος τόνισε πως δεν μπορούσε εύκολα να φανταστεί την εξέλιξη του εγχειρήματος αυτού με τη φροντίδα τόσων παιδιών. «Είναι θαύμα. Η “Κιβωτός” αποτελεί ένα σχέδιο που προϋπήρχε και εγώ απλά είπα “ναι” και ακολούθησα τη μια ανάγκη μετά την άλλη».
Στόχος του βραβείου αυτού είναι η επιβράβευση ατόμων και οργανώσεων που προάγουν την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία των Ευρωπαίων πολιτών και προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.