, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βραζιλία: 5 νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν επταώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην πόλη Φορταλέζα στη βορειοανατολική Βραζιλία, την περασμένη Τρίτη.
Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες σύμφωνα με νέο απολογισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία εξακολουθεί να αναζητεί πέντε αγνοούμενους. Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Εντουάρντο Χολάντα επιβεβαίωσε τον εντοπισμό της σορού μίας 31χρονης γυναίκας, ενώ δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα βρεθούν ζωντανοί οι πέντε αγνοούμενοι.
Εκτιμάται ότι 19 άνθρωποι συνολικά βρίσκονται στην πολυκατοικία αυτή όταν κατέρρευσε το κτίριο, η οποία τοποθετείται σε συνοικία της ανώτερης μεσαίας τάξης στην Φορταλέζα. Οι αρχές προς το παρόν έχουν ταυτοποιήσει τέσσερα από τα πέντε θύματα. Μια 31χρονη γυναίκα, δύο άνδρες ηλικίας 30 και 60 ετών, καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα 81 ετών έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ακόμη παραμένουν άγνωστα τα αίτια της κατάρρευσης.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάτοικοι είχαν καταγγείλει ότι το κτίριο ήταν πολύ παλιό. Η δημαρχία της Φορταλέζα από την πλευρά της αποκάλυψε ότι το κτίριο είχε κατασκευαστεί παράνομα, χωρίς οικοδομική άδεια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.