, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Βρετανία: Νέα σύλληψη Βορειοϊρλανδού για την υπόθεση των 39 Βιετναμέζων μεταναστών στο φορτηγό ψυγείο

Έναν 23χρονο Βορειοϊρλανδό συνέλαβε σήμερα η βρετανική αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο των 39 Βιετναμέζων μεταναστών που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο κοντά στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο.
«Συνελήφθη με την κατηγορία της συνωμοσίας για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και της συνωμοσίας για συνέργεια σε παράνομη μετανάστευση. Παραμένει υπό κράτηση», ανακοίνωσε η αστυνομία του Έσεξ.
Ο άνδρας συνελήφθη σε αυτοκινητόδρομο του Μπίκονσφιλντ, μια πόλη δυτικά του Λονδίνου.
Οι Βιετναμέζοι, 31 άνδρες και οκτώ γυναίκες, εντοπίστηκαν στο πίσω μέρος φορτηγού ψυγείου στη βιομηχανική περιοχή Γκρέις του Έσεξ στις 23 Οκτωβρίου.
Εις βάρος του οδηγού του φορτηγού, που κατάγεται επίσης από τη Βόρεια Ιρλανδία, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 39 ανθρωποκτονίες, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος. Ένας ακόμη άνδρας, την έκδοση του οποίου ζητούν οι βρετανικές αρχές από το Δουβλίνο, βαρύνεται με τις ίδες κατηγορίες.
Η βρετανική αστυνομία αναζητεί ακόμη δύο αδέλφια από τη Βόρεια Ιρλανδία, ενώ στο Βιετνάμ έχουν συλληφθεί 10 άνθρωποι οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τους νεκρούς μετανάστες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.