, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Β.Κικίλιας: Υπάρχει θέμα δημοκρατίας σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΡΤ

Σκληρή κριτική στην ΕΡΤ άσκησε ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την ουσιαστικά για προπαγάνδα. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ ανέφερε πως οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν «της Μιχαλούς» για την ΕΡΤ για να υπάρχουν «δημοσιογραφικά στελέχη» τής κυβέρνησης που μιλούν με απαξιωτικούς και άκρως φασιστικούς χαρακτηρισμούς.
«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας σε ό,τι έχει να κάνει με την ΕΡΤ. Λυπάμαι που παίρνει η μπάλα όλους τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, δεν το αξίζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα της πΓΔΜ, ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την εκτίμηση πως κανονικά θα έπρεπε να είχε ρίξει την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και το Σκοπιανό ως αλισβερίσι με τους βουλευτές και αυτό είναι δείγμα γραφής της ηθικής της. Ήδη δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφής. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία και θα εκκινήσουμε τη διαπραγμάτευση από την αρχή» σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το προσφυγικό χαρακτήρισε ως προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας να ελέγξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το 1,5 δισ. ευρώ που δήθεν, όπως είπε, πήγαν, αν πήγαν, στην προσφυγική κρίση. «Είναι προφανές ότι δεν πήγαν μόνο εκεί, πήγαν και αλλού. Και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγξει πού έχουν πάει αυτά τα χρήματα. Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει σειρά κοινοβουλευτικών ερωτήσεων στους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής για συγκεκριμένες αναθέσεις έργων που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και απαντήσεις δεν πήραμε. Βλέποντας τις εικόνες από τη Μόρια, καταλαβαίνουμε ότι είναι δυσανάλογο το 1,5 δισ. που έχει δώσει η ΕΕ με την κατάσταση που επικρατεί» τόνισε.
Σχετικά με την επίθεση του Ρουβίκωνα στη πρεσβεία του Ιράν, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επισήμανε ότι είναι πολύ εύκολο και βολικό να ρίχνει κανείς το φταίξιμο στην τελευταία τρύπα της φλογέρας, τον ειδικό φρουρό που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Υπογράμμισε ότι υπάρχει πολιτική κάλυψη από τα κυβερνητικά στελέχη στη δράση του Ρουβίκωνα, προσθέτοντας πως τα στοιχεία της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα, που δημοσιοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες, έδειξαν ποιοι έκαναν καλά τη δουλειά τους και ποιοι άφησαν τη χώρα ανοχύρωτη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.