, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Β. Κορκίδης για νέο φορολογικό ν/σ: Καλοδεχούμενη η κάθε μείωση φόρου

Απαρχή για την αναθέρμανση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί το φορολογικό νομοσχέδιο, σύμφωνα με την εκτίμηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Το επιμελητήριο σημειώνει, ωστόσο, ότι είναι επιβεβλημένη η ανάγκη νομοθέτησης πέραν των όσων το παρόν σχέδιο νόμου εισάγει και της νομοθέτησης της μείωσης της προκαταβολής Φόρου Εισοδήματος, της περαιτέρω μείωσης του ΕΝΦΙΑ για το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα και χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη, της σταδιακής μείωσης μέχρι την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, της κατάργησης των αναχρονιστικών τεκμηρίων διαβίωσης με την έλευση του περιουσιολογίου, της περαιτέρω μείωσης του συντελεστή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων στο 20% και της μείωσης των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ, στο 20% και 11% αντίστοιχα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε πως «ένας κύκλος εξορθολογισμού της υπερφορολόγησης των τελευταίων ετών ξεκινά με το νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για να δώσει τις απαραίτητες φορολογικές ανάσες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη «σε πρώτη ανάγνωση, επισημαίνονται 14 βελτιωτικές αλλαγές στις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και υλοποιούνται σημαντικές φοροελανφρύνσεις, με μειώσεις φόρου εισοδήματος, μειώσεις ΦΠΑ, ελαφρύνσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων, μείωση τριών συντελεστών φορολόγησης σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις και τέλος εφαρμόζεται μία νέα πάγια ρύθμιση χρεών με διπλάσιες δόσεις».
«Η φορολογική συνέπεια είναι το μόνο ισοδύναμο στις φοροελαφρύνσεις ύψους 1,2 δις ευρώ, που φέρνει το νομοσχέδιο στο οποίο δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι, αφού όλοι θα πληρώσουμε λιγότερα. Κάθε μείωση των φόρων μας, τώρα και στο μέλλον, είναι πάντα καλοδεχούμενη», κατέληξε.
πηγή naftemporiki.gr

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.