, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Β.Παπαγεωργόπουλος: ''Ετοιμάζω βιβλίο για τη εμπειρία μου στη φυλακή''

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μερικά χρονιά μετά την αποφυλάκισή του μίλησε για πρώτη φορά για όλα όσα βίωσε στη φυλακή και για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος για το οποίο καταδικάστηκε σε ισόβια.
Μιλώντας στην  εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την πορεία του στον χώρο της πολιτικής κατέληξε στο σκάνδαλο που έβαλε «φρένο» στα σχέδιά του να γυρίσει στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας συμπληρώσει 12 χρόνια στη δημαρχία της συμπρωτεύουσας, καθώς με το που το ανακοίνωσε «άρχισε ο πόλεμος» εναντίον του, όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Βρέθηκε ένας υπεξαιρέτης το 2018 στον δήμο Θεσσαλονίκης, του έχω καταλογίσει 22 εκατ. ευρώ και αυτόν τον άνθρωπο που κυριολεκτικά έχω διαλύσει ήρθαν και είπαν ότι ο Παπαγεωργόπουλος συνεργαζόταν μαζί του», ανέφερε χαρακτηριστικά για το πώς ενεπλάκη το όνομά του στο σκάνδαλο και πρόσθεσε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία ήταν μηδενικά. «Για μένα ήταν μεγάλη και οδυνηρή έκπληξη η παραπομπή μου, διότι έγινε έρευνα μέσα στον δήμο επί δυόμισι χρόνια, βγήκε το πόρισμα και είπε η οικονομική επιθεωρήτρια που έκανε την έρευνα ότι υπήρχαν 24 εμπλεκόμενοι και δεν υπήρχε μέσα το όνομα Παπαγεωργόπουλος. Πήγε η υπόθεση στον ανακριτή και χωρίς να με έχουν καλέσει και χωρίς να υπάρχει εναντίον μου το παραμικρό στοιχείο με παραπέμπουν στο δικαστήριο και με έβαλαν ισόβια. Μετά αναγκάστηκα να προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», είπε αναφερόμενος στην καταδίκη του και επισημαίνοντας ακόμη μια φορά ότι καταδικάστηκε σε ισόβια χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εναντίον του.
«Κρατούσα ημερολόγιο στη φυλακή»
Αναφορικά με την κράτησή του στη φυλακή και με την εμπειρία που βίωσε ως κρατούμενος, ο κ. Παπαγεωργόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Πώς μπορώ να τις ξεχάσω αυτές τις ημέρες, ήταν κάτι φοβερό… Ένας άνθρωπος και ένα βράδυ να παραμείνει στο κρατητήριο έχει μια οδυνηρή εμπειρία… Δεν υπάρχει χειρότερο από το να βάζεις σιδεροδέσμιο έναν άνθρωπο σε ένα δωμάτιο 24 τ.μ. και εκεί μέσα 10 άνδρες και μια τουαλέτα», είπε.Μάλιστα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξομολογήθηκε ότι κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του κρατούσε ημερολόγιο το οποίο αναμένεται να κάνει βιβλίο, με τίτλο «Δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα», όσο δηλαδή και η ποινή του.«Το μόνο πράγμα που με απασχολεί τώρα είναι να αποκαταστήσω την υπόληψη και το όνομά μου», κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.