, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Β. Ρόκος: Ο επόμενος στόχος είναι η είσοδος στη Βουλή

Αισιόδοξος για το μέλλον του ΜέΡΑ 25 (Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής), εμφανίζεται ο Βασίλης Ρόκος, συντονιστής Α’ Θεσσαλονίκης του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Σε συνέντευξή του στην Karfitsa, ο κ. Ρόκος εξηγεί πώς κατάφερε το ΜέΡΑ 25 να γίνει η έκπληξη των ευρωεκλογών και αναφέρεται στις φιλοδοξίες και στις προσδοκίες του κόμματος από εδώ και στο εξής.
Συνέντευξη στον ΚΩΣΤΗ ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ
Το ποσοστό του ΜέΡΑ 25 στις ευρωεκλογές χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως έκπληξη. Εσείς το περιμένατε;
Το ΜέΡΑ25 είναι ένα κόμμα αποτελούμενο από τη βάση ακόμα και οι θέσεις μας έχουν δημιουργηθεί δημοκρατικά από τα μέλη του κόμματος. Ο διαρκής αγώνας ανθρώπων που πίστεψαν σε ένα όραμα με το μαχητικό πνεύμα του συνόλου των οργανώσεων, είναι το κλειδί για την άνοδο αυτή. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρέα με το σύνολο των στελεχών εδώ και τρία χρόνια δημιουργούν τις συνθήκες για μια εκλογική επιτυχία. Το αποτέλεσμα αυτό είναι ένας συνδυασμός μεταξύ τις επιμονής μας για ενημέρωση στον κόσμο με την σύσταση ενός ρεαλιστικού προγράμματος, το οποίο είναι το μοναδικό αντιμνημονιακό πρόγραμμα σε ρεαλιστική βάση. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να είναι πλέον εντολοδόχος καμίας Τρόικας και κανενός Fund και γι’ αυτό το λόγο δίνει μια ανοδική πορεία στο ΜέΡΑ25 και στις ευρωεκλογές, αλλά και θα συνεχίσει στις επικείμενες εθνικές εκλογές.
Ως συντονιστής του ΜέΡΑ 25 Θεσσαλονίκης ήταν δύσκολο το έργο σας;
Το έργο ενός συντονιστή θεωρώ ότι είναι ένα από τα πιο δύσκολα έργα. Ο ρόλος ενός συντονιστή δεν είναι απλά να συντονίζει, αλλά να είναι δίπλα στους ανθρώπους του, να τους ακούει, να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις αγωνίες τους. Να στέκεται πάνω από όλα σαν άνθρωπος στην ομάδα του. Σίγουρα θέλει να δώσεις πάρα πολύ χρόνο και να έχεις γερό στομάχι, να λειτουργείς αντικραδασμικά και να διατηρείς το ενδιαφέρον των μελών της ομάδας σου πάντα ενεργό. Να μην έχεις καθόλου εγωισμό και να τσαλαπατάς την έννοια του «εγώ» μετατρέποντας το σε «εμείς». Όταν το καταφέρεις αυτό, ξεπερνάς κάθε δυσκολία για που θα προκύψει, γιατί πλέον είσαι μια οικογένεια.
Ποιός είναι ο επόμενος στόχος του ΜέΡΑ 25; Είναι η είσοδος στο εθνικό κοινοβούλιο;
Ο επόμενος στόχος δεν είναι μόνο η είσοδος στο κοινοβούλιο, είναι η διαρκής ενημέρωση για το πλάνο μας ως προς την έξοδο από την κρίση. Ξέρετε, σήμερα που μιλάμε το χρέος διαρκώς αυξάνεται, έχουμε υπογράψει μνημόνια μέχρι το 2060, δεν ξέρω ποιοι και πόσοι από εμάς έχουν ενημερωθεί για τις πολιτικές καταστάσεις αλλά και τις εξελίξεις. Άρα, πρώτος στόχος είναι η ενημέρωση, δεύτερος στόχος είναι η συσπείρωση όλων των αντιμνημονιακών ανθρώπων σαν μονάδες, ώστε να φτιάξουμε ένα μέτωπο κόντρα στην ερημοποίηση της χώρας. Εφόσον τα καταφέρνουμε εκεί ναι, στόχος μας είναι η είσοδος στο κοινοβούλιο ώστε να παλέψουμε για μια αντιμνημονιακή πορεία.
Πέραν από την πολιτική σας δράση, πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς…
Πιστεύω ότι η πολιτική και η κοινωνία πρέπει να είναι το ίδιο πράγμα, κάτι το αυτονόητο το οποίο όμως δυστυχώς δεν λειτουργεί έτσι. Η πολιτική έχει απομακρυνθεί από την κοινωνία. Από πολύ μικρή ηλικία έχω μεγάλη ευαισθητοποίηση στα ζητήματα της αναπηρίας. Το γεγονός ότι έχω μεγαλώσει σε μία οικογένεια όπου το ένα μέλος έχει αναπηρία, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο δύσκολο πράγμα είναι για έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα να μπορέσει να επιβιώσει σε μία κοινωνία, η οποία δεν έχει σαφείς υποδομές. Ασχολούμαι λοιπόν με τη θεραπευτική ιππασία σε άτομα με ειδικές ανάγκες ως ενεργός εθελοντής στην «Ιπποστήριξη» έξω από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Εδώ και πάνω από πέντε χρόνια βρίσκομαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους.  Κάτι που με κάνει να νοιώθω περήφανος, είναι ότι  οικογενειακώς μαζεύουμε αδέσποτα ζωάκια. Αυτή τη στιγμή σε μία φάρμα έξω το Λαγκαδά έχουμε μαζέψει πάνω από 50 κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα σκυλάκια. Το κόστος για αυτό είναι ανυπέρβλητο, όμως με πολλή αγάπη τα φροντίζουμε και τα δίνουμε ότι χρειάζεται για την επιβίωσή τους. Για να κλείσω, θεωρώ πως είναι ιερό καθήκον κάθε ανθρώπου ο οποίος ασχολείται με την πολιτική, να έχει πρώτα από όλα μία πραγματική κοινωνική δράση όχι μόνο προεκλογικά, αλλά στο σύνολο του βίου του!
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.