, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Γαλάζια» σύγκρουση για τον υποψήφιο δήμαρχο στο Κιλκίς – Παραιτήθηκε ο γραμματέας της ΝΟΔΕ

Συγκρούσεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο φέρνει η διαδικασία των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2019. Αιτία, οι αντιπαλότητες, τις οποίες δημιουργεί ανάμεσα σε στελέχη του κόμματος η υποστήριξη διαφορετικών υποψηφιοτήτων.
Στο Κιλκίς η αρχή έγινε με «άγρια» επίθεση πρώην έντυπου μέσου ενημέρωσης και νυν ιστοσελίδας με την ίδια επωνυμία εναντίον πολιτευτή του κόμματος, «μνηστήρα» της δημαρχίας της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του maxitis.gr, μεταξύ του εν λόγω στελέχους και του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και επίσης πολιτευτή της ΝΔ, ενώ «συμπορεύονταν» στα κομματικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα, επήλθε πλήρης ρήξη, όταν ο πρώτος αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του δευτέρου, με αποτέλεσμα το «κλείσιμο» του συγκεκριμένου blogspot που αυτοπροσδιοριζόταν ως η φωνή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κιλκίς.
Μάλιστα, αυτός φέρεται να απείλησε με μήνυση τον πρώτο, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα, η οποία, όμως, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, αποσύρθηκε γρήγορα.
Το «παράδοξο» είναι, ότι ο «μνηστήρας» της δημαρχίας Κιλκίς, όταν ρωτήθηκε σχετικώς, δήλωσε… «άγνοια» (!) τόσο του θέματος όσο και του περιστατικού!
Ωστόσο, στην περίπτωση ισχύει το ρητό για τον καπνό και την φωτιά, καθώς η ένταση, που μόνον… «υφέρπουσα» δεν είναι, επιβεβαιώνεται και από άλλες «πηγές» προσκείμενες στο χώρο της ΝΔ.
Έγινε, μάλιστα, γνωστό, ότι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, μετά την επελθούσα ρήξη με τον συγκεκριμένο πολιτευτή και «μνηστήρα» της δημαρχίας, τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της υποστηρίξεως του αντιπάλου του, ο οποίος και την ανακοίνωσε επισήμως.
Παραίτηση του γραμματέα Περικλή Καντζάβελου
Όμως, φαίνεται ότι το «σίριαλ» θα έχει να άλλα «επεισόδια». Έτσι, την αίσθηση ότι η ΝΔ είναι σε τοπικό επίπεδο «καζάνι που βράζει», επέτεινε η παραίτηση του γραμματέα της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής (ΝΟΔΕ) Περικλή Καντζάβελου από το εν λόγω αξίωμα, σε ένδειξη έμπρακτης αντίθεσης στην ακολουθούμενη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων του κόμματος για τα αυτοδιοικητικά αξιώματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες εξέφρασε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ΝΟΔΕ την ριζική διαφωνία του με την αποστολή συστατικών επιστολών από την ΝΟΔΕ προς την κεντρική διοίκηση του κόμματος, ώστε αυτή να αποφασίσει και να προχωρήσει στις σχετικές επιλογές.
Το αξιοσημείωτο είναι, ότι ο κ. Καντζάβελος υπέβαλε την παραίτησή του λίγο μετά την αποστολή των επίμαχων επιστολών, από την ΝΟΔΕ, ώστε να μην του προσαφθεί, όπως δήλωσε, καμία υστεροβουλία σε περίπτωση που το έπραττε πριν.
Μάλιστα, επειδή εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον προαναφερθέντα πολιτευτή, ήλθε σε πλήρη ρήξη με τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας και επίσης πολιτευτή της ΝΔ, που συγκρούστηκε με τον πολιτευτή.
Λέγεται δε, ότι ο σχετικός διάλογος διεξήχθη σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους, κάτι το ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί κατ’ αυτό το διάστημα στην ΝΔ σε τοπικό επίπεδο, ιδίως δε στα κομματικά όργανα εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Και σύμφωνα με όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν διαφαίνεται προς το παρόν καμία ένδειξη εκτόνωσης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.