, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γαλλία: Καμία απειλή από την Τουρκία δεν θα γίνει ανεκτή ενάντια σε Ελλάδα και Κύπρο

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε την θέση της Γαλλικής κυβέρνησης σε ότι έχει να κάνει με τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκία και τάχθηκε ταυτόχρονα υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου.
Συγκεκριμένα μιλώντας στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι «Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών».
Σε ότι έχει να κάνει με τον EastMed και την σημασία του για την περιοχή αλλά και για την ΕΕ υπογράμμισε τα εξής:
Η Ευρώπη οφείλει να διαφοροποιήσει τις πηγές των ενεργειακών προμηθειών που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις ανάγκες της. Το φυσικό αέριο είναι άλλωστε σημαντικός σταθμός στη στρατηγική απεξάρτησης του ευρωπαϊκού ενεργειακού μείγματος από τον άνθρακα. Η ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί ευκαιρία. Ο αγωγός Eastmed είναι μια επιλογή μέσω της οποίας μπορούν να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Αυτή τη στιγμή, εκπονούνται μελέτες σκοπιμότητας που ορθά διαθέτουν την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Από την άλλη, γνωρίζουμε ότι η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών αυτών πηγών δημιουργεί εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεικτή. Τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.