, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γαλλία κορονοϊός: Μέτρα 450 δισ. ευρώ για στήριξη της οικονομίας

Τα μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού έχουν κοστίσει 450 δισεκ. ευρώ, το αντίστοιχο του 20% του ΑΕΠ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.
Από τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει μια σειρά μέτρων όπως την αναστολή συμβάσεων εργασίας με κρατική επιδότηση, δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, αναβολή καταβολής φόρων και επιχορηγήσεις σε μικρές επιχειρήσεις.
«Εάν πάρουμε όλα όσα έγιναν με τον προϋπολογισμό και για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, είναι 450 δισεκ. ευρώ, το 20% του εθνικού πλούτου πάνω στο τραπέζι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.
Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει «ισχυρά μέτρα» για τη στήριξη των αυτοκινητοβιομηχανιών, ένας ακόμα κλάδος για τον οποίο θα εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.