, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γαλλία: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στην Νιμ, στη νότια Γαλλία, όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναξε Αλάχ Ακμπάρ”, έριξε το όχημά του πάνω σε πεζούς, προτού αυτό προσκρούσει σε μπάρα ασφαλείας η οποία ανέκοψε την πορεία του.
Γύρω στη 01:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος) σήμερα το πρωί, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που συνέλεξε επιτόπου το AFP, ο 32χρονος άνδρας έστρεψε το αυτοκίνητό του προς τους περίπου 50 πελάτες ενός μπαρ, του “Instant T”, οι οποίοι στεκόντουσαν στον δρόμο έξω από το κατάστημα.
Το αυτοκίνητό του, ένα λευκό Peugeot, προσέκρουσε σε μια μπάρα ασφαλείας, η οποία είχε τοποθετηθεί ενόψει του φεστιβάλ (feria) της Νιμ, μιας μεγάλης γιορτής που διοργανώνεται στο πλαίσιο των ταυρομαχιών στην πόλη, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που ρωτήθηκαν από το AFP δήλωσαν ότι ο άνδρας φώναξε “Αλάχ Ακμπάρ” (Ο Θεός είναι μεγάλος). Η αστυνομία δεν είχε στοιχεία σχετικά με ριζοσπαστικοποίηση του δράστη πριν από το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Ο εισαγγελέας Ερίκ Μορέλ, ο οποίος μετέβη στην περιοχή, διευκρίνισε ότι ο οδηγός, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει, συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος.
Ο δράστης εισήχθη στη συνέχεια στο νοσοκομείο, καθώς βρισκόταν σε κατάσταση “σχετικής διανοητικής σύγχυσης” όταν συνελήφθη από τις αρχές, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.
Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα εναντίον του για “απόπειρα ανθρωποκτονίας”.
 Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.