, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γαλλικό Πρακτορείο: Οι αντίθετοι πόλοι που κρατούν όρθια την Ελλάδα

Αναφορά στους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο, οι οποίοι μπορεί να μην μοιάζουν στον χαρακτήρα, δίνουν όμως αποτελεσματικά τη μάχη με τον κορωνοϊό.
Το πρακοτείο τους χαρακτηρίζει ως δύο αντίθετους πόλους. Στο τηλεγράφημά του, το οποίο αναδημοσιεύεται από πολλές διεθνείς ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο, αναφέρει: Ένας σκληρός πρώην δήμαρχος με εμμονή στις selfies και ένας ήπιων τόνων καθηγητής ιατρικής, είναι το δίδυμο πίσω από την προσπάθεια της Ελλάδας να κρατήσει τα κρούσματα κορωνοϊού σε λογικά πλαίσια. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, έχουν αναλάβει την καθημερινή ενημέρωση των Ελλήνων για τον ιό, συνδυάζοντας σωτήριες συμβουλές με αυστηρές προειδοποιήσεις. Η χώρα των 11 εκατομμυρίων, αναφέρει το AFP, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει 73 θανάτους και 1.735 κρούσματα, πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Δύο αντίθετοι πόλοι»
Από ορισμένες απόψεις, οι δύο αυτοί άνδρες μοιάζουν με δύο αντίθετους πόλους. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι γνωστός ότι προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς διαβάζει τον καθημερινό αριθμό των θανάτων και παροτρύνει τους Έλληνες να προστατεύσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους. «Κάθε ζωή που κερδίζεται, ένας λιγότερος θάνατος, μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε» δήλωσε το Σάββατο, με την φωνή του να σπάει. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα, έδωσε στον λοιμωξιολόγο ένα 89% θετικής αξιολόγησης, σημειώνει το AFP.
Ο δύσκολος ρόλος Χαρδαλιά
Ο Χαρδαλιάς, με τον ρόλο του κακού αστυνομικού στην αταίριαστη αυτή σύμπραξη, επαναλαμβάνει και«σφυροκοπά» τους Έλληνες με ένα μήνυμα άκαμπτης πειθαρχίας στους κανόνες της καραντίνας. «Οι δύσκολες εβδομάδες βρίσκονται μπροστά μας… Αν χαλαρώσουμε τις προσπάθειές μας, ο ιός θα μας καταστρέψει» δήλωσε ο Χαρδαλιάς στην ενημέρωση του Σαββάτου, ανακοινώνοντας παράταση τριών εβδομάδων στον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων στην Ελλάδα. Θα υπάρξει «μηδαμινή ανοχή» για οποιονδήποτε προσπαθήσει να σπάσει τους περιορισμούς» προειδοποίησε.
Σε προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου, άσκησε κριτική στις δικαιολογίες κάποιων προκειμένου να σπάσουν την καραντίνα, όπως τα χαλασμένα υδραυλικά στα εξοχικά τους. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Πρέπει όλοι να σταματήσουμε με τις δικαιολογίες» είπε. Σε άλλη συνέντευξη Τύπου, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να επιπλήξει μια ομάδα Ελλήνων που παραπονέθηκε ότι θα έπρεπε να περάσουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με κρατικά έξοδα, μετά την επιστροφή τους από την Ισπανία. «Μοιάζει σχεδόν με αστείο» είπε. «Ο ελληνικός λαός πλήρωσε για να επαναπατριστούν… για να τους φιλοξενήσει… και να τους φυλάξει» είπε προσθέτοντας: «Εξαιρέσεις δεν θα γίνουν για κανέναν».
Τα βιογραφικά τους
Ο 51χρονος Νίκος Χαρδαλιάς, με τα τατουάζ στο σώμα του, απολαμβάνει να ποστάρει γυμνόστηθες φωτογραφίες του στην παραλία, στον λογαριασμό του στο Instagram, που έχει με το όνομα NickHardGr. Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κεντ και πατέρας δύο παιδιών, είναι παντρεμένος με μία γυμνάστρια.
Ο γεννημένος στο Σίδνεϊ, με εκπαίδευση στο Χάρβαρντ, ο 54χρονος Σωτήρης Τσιόδρας, είναι πατέρας 7 παιδιών και στον ελεύθερο χρόνο του ψάλλει στην εκκλησία.
Ο Χαρδαλιάς είχε υπηρετήσει επί 11 χρόνια ως δήμαρχος του Βύρωνα. Ωστόσο, τον Ιούλιο, τέθηκε ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας από τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πολύ σύντομα δοκιμάστηκε, ερχόμενος αντιμέτωπος με πυρκαγιές, τον σεισμό στην Αθήνα και μια έντονη καταιγίδα που σκότωσε επτά άτομα στην βόρεια Ελλάδα. Προήχθη σε υφυπουργός στις 16 Μαρτίου, μόλις άρχισαν να κυκλοφορούν οι περιορισμοί για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Λίγο πριν το Πάσχα στις 19 Απριλίου, η αναστολή των λειτουργιών στις εκκλησίες για το κοινό και η απαγόρευση των ταξιδιών στην ύπαιθρο και τα νησιά, «πόνεσε» τους Έλληνες. Χθες, η αστυνομία δήλωσε πως συνέλαβε έναν άνδρα όταν ένα πλήθος 100 ατόμων συγκεντρώθηκε σε μια εκκλησία στην δυτική Αθήνα, φωνάζοντας συνθήματα κατά την απομόνωσης. «Χαλάρωσε Νίκο Χαρδαλιά… οι άνθρωποι είναι υπομονετικοί, αλλά μην τους κουνάς το δάχτυλο στο πρόσωπό τους» έγραψαν τα «Νέα» νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, συγκρίνοντας τον επικεφαλής της κρίσης με τον Αμερικανό ηθοποιό Τσακ Νόρις, αφότου μίλησε έντονα στους συνταξιούχους που περίμεναν έξω από τις τράπεζες χωρίς να κρατούν μέτρα προστασίας.
Ο Χαρδαλιάς δέχθηκε επίσης έντονα πυρά την περασμένη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκε εκτάκτως την βορειοανατολική πόλη (την Κοζάνη), χωρίς να πάρει τις κατάλληλες προφυλάξεις απόστασης. Απάντησε με την συνήθη σκληρότητά του «Αρκετά πια με τα παράπονα…Δουλεύουμε γρήγορα και πολύ σκληρά για να έχουμε αποτελέσματα» δήλωσε.

Σχολιάστε …

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.