, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γεραπετρίτης: Δύσκολη μια άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα

Με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη μια άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα, υπάρχει μια χρονική υστέρηση στην απόκριση των μέτρων, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».
Φαίνεται ότι θα πάμε σε μια σταδιακή άρση μέτρων, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως τα σχολεία, και για λόγους ψυχολογικής ισορροπίας των παιδιών, θα επανέλθουν στην κανονική ροή με όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις, το συντομότερο δυνατόν.
Ενδεχομένως να έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο καθολικά μέτρα, πιο οριζόντια, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα· η επιβάρυνση του ΕΣΥ έπαιξε ρόλο για την απόφαση του δεύτερου lockdown, σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.
Όσον αφορά τις υγειονομικές δομές, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι έγινε μια τιτάνια προσπάθεια για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ, οι ΜΕΘ, προσθέτοντας πως θα υπάρξουν κι άλλες προσλήψεις.
Όπως είπε, δεν είναι η λύση οι ΜΕΘ, θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι.
Σε συνεννόηση με τις ιδιωτικές κλινικές είχαμε ήδη στη διάθεση του ΕΣΥ, ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, πρόσθεσε ο υπουργός.
Επίταξη σημαίνει πολύ υψηλό κόστος για το δημόσιο, είπε χαρακτηριστικά, «τώρα που πλέον η κατάσταση απαιτεί νέες δομές και υπηρεσίες, προσφεύγουμε στο εργαλείο της επίταξης ως τελευταίο καταφύγιο».
Η Aegean έχει όλα τα χαρακτηριστικά του εθνικού αερομεταφορέα, στο μέτρο που η χώρα μας είναι μια τουριστική χώρα, ο εθνικός αερομεταφορέας αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, σημείωσε ο υπουργός. Όπως επεσήμανε, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στηρίζονται οι εθνικοί αερομεταφορείς. Εφόσον πάνε καλά τα πράγματα, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει δικαιώματα πάνω στην εταιρεία, συνέχισε

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.