, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γερμανία: Δολοφονήθηκε ο γιος του πρώην προέδρου, Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ

Κατά τη διάρκεια διάλεξης, ένας άνδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε θανάσιμα τον γιο του πρώην προέδρου της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, Φριτς.
Ο άτυχος άνδρας μαχαιρώθηκε μέσα σε ιδιωτική κλινική του Βερολίνου. Ο 59χρονος ήταν καθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, ειδικός σε παθήσεις ήπατος και χοληφόρων και επικεφαλής του Τμήματος Γαστρεντερολογίας και Καρδιολογίας της ιδιωτικής κλινικής «Σλόσπαρκ» στο δυτικό Βερολίνο. Χθες βράδυ, στο πλαίσιο ειδικών ενημερωτικών διαλέξεων που διοργανώνει η κλινική, μιλούσε για θέματα παθήσεων του ήπατος σε αίθουσα του Τμήματος Ψυχιατρικής του νοσοκομείου, όταν ένας άνδρας από τους περίπου 20 ανθρώπους στο ακροατήριο του επιτέθηκε με μαχαίρι.
Οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών παρενέβησαν άμεσα και επιχείρησαν ανάνηψη, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον σώσουν. Ο δράστης, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά κι έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που παρακολουθούσε την διάλεξη και προσπάθησε να τον αφοπλίσει, συνελήφθη αμέσως μετά, πριν προλάβει να διαφύγει. Τόσο η ταυτότητα, όσο και το κίνητρό του παραμένουν άγνωστα.


Ο Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), διετέλεσε δήμαρχος του Βερολίνου (1981-1984) πριν γίνει ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας (1984-1994). Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της ενωμένης Γερμανίας κι ένας από τους πρώτους κορυφαίους Γερμανούς αξιωματούχους που εκφράστηκαν δημόσια για τα εγκλήματα των ναζί. Πέθανε το 2015, σε ηλικία 94 ετών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.