, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γιάννης Βρούτσης: Πότε μπαίνουν τα 800 ευρώ, τι είπε για φημολογούμενες μειώσεις σε συντάξεις-μισθούς

Για τις εξελίξεις στην οικονομία και τον φόβο που προκαλεί ο κορωνοϊός σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ενώ έκανε γνωστό πότε θα μπουν τα 800 ευρώ στους δικαιούχους.
Για το «800άρι» είπε ότι θα δοθεί μέχρι και τις 15 του τρέχοντος μήνα, καθώς με την παράταση που δόθηκε ως τις 10 Απριλίου στις επιχειρήσεις για να υποβάλλουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα ΕΡΓΑΝΗ η πληρωμή πάει λίγο πιο πίσω.
Ο υπουργός Εργασίας ήταν καθησυχαστικός, αναφέροντας ότι θα μπορέσει η κυβέρνηση να ανταπεξέλθει ακόμα κι αν τραβήξει περισσότερο η κατάσταση και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία περίπτωση για μείωση μισθών μιας και «Με όλα τα μέτρα που παίρνουμε, δεν περιέχει μείωση συντάξεων ή μισθών. Τα δημοσιονομικά της χώρας δεν οδηγούν εκεί».
Παράλληλα, τόνισε ότι η εικόνα των στοιβαγμένων συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα αλλάξει, καθώς «ο στόχος για να βγάλουμε ψηφιακή σύνταξη παραμένει, αν δεν πάμε Ιούνιο, θα πάμε τον Ιούλιο σίγουρα».
Τι θα γίνει με την ανεργία
Για τον φόβο έκρηξης της ανεργίας ξεκαθάρισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπουν λουκέτα, να διασφαλιστούν θέσεις εργασίας και να υπάρξει ώθηση στην αγορά μόλις τελειώσει αυτό. Διατηρούμε καύσιμα, κρατήστε το αυτό, για να επανεκκινήσουμε την οικονομία».
Πρόσθεσε ακόμα ότι «τον Μάρτιο έδειξε γενναιότητα η ελληνική επιχείρηση. Δεν είχαμε κύμα απολύσεων που να οφείλεται σε λουκέτα. Αν υπήρξε άνοδος της ανεργίας, οφείλεται σε μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η Ελλάδα τον Μάρτιο κράτησε».
Για το αν έχουν λεφτά τα ταμεία για να υπάρξει το επίδομα των 800€ για τον Μάη και τον Ιούνη: «Έχουμε εξαγγείλει ότι η περίμετρος των επιχειρήσεων θα μεγαλώσει και το 85% μπαίνει σήμερα κάτω από την ομπρέλα των 800€. Αν συνεχιστεί, θα διευρυνθεί το 800άρι».
Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.