, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιάννης, το νέο δημοφιλές όνομα για τα νεογέννητα παιδιά στις ΗΠΑ

Σπίτι χωρίς… Giannis προκοπή δεν κάνει λέει η γνωστή παροιμία και το ίδιο, κατά πως φαίνεται, αρχίζει σταδιακά να συμβαίνει και στις Ηνωμένες Πολιτείες
Σύμφωνα με τη USA Today, 61 παιδιά στις ΗΠΑ έλαβαν το όνομα Γιάννης το 2018, αριθμός κατά 135% αυξημένος σε σύγκριση με το 2017 και κατά 662% σε σύγκριση με το 2016.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, το 2015 μόλις έξι νεογέννητα παιδιά στις ΗΠΑ είχαν λάβει το όνομα Γιάννης.
Όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο, το όνομα του Γιάννη κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση το 2018 σε ό,τι αφορά τη χρήση του, σε σύγκριση με άλλα ονόματα.
Η αύξηση αποδίδεται εν μέρει στην επιρροή που ασκεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χάρη στην εκπληκτική σεζόν του στο ΝΒΑ, αν και, σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο, δεν πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς πολλές φορές στο παρελθόν τα πρότυπα από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και της ευρύτερης βιομηχανίας θεάματος έχουν δημιουργήσει τάσεις για την ονομασία των νεογέννητων παιδιών.
Πάντως, σε ό,τι αφορά το όνομα Γιάννης, θα έπρεπε ενδεχομένως να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το έθιμο για την χρήση των ονομάτων των παππούδων και των γιαγιάδων, συνεπώς αρκετοί μπορεί να έδωσαν το όνομα στο παιδί τους δίχως αυτό να σχετίζεται με τον θαυμασμό τους για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.