, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιάννης Τόσκας: «Το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης τηρεί τα μέτρα ασφαλείας»

Αλλαγές στα δρομολόγια αλλά και χρόνο εξομάλυνσης της λειτουργίας του έφεραν στον ΟΑΣΘ τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωση του κορωνοϊου, όπως προκύπτει από όσα είπε στο Radio North 98 και την εκπομπή “Όσα φέρνει ο Βαρδάρης”, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Τόσκας.

«Τις ώρες της αιχμής δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ούτε θα μειωθούν τα λεωφορεία», τόνισε. «Σκοπός μας είναι να εξυπηρετούνται όσο γίνεται καλύτερα και με όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, οι άνθρωποι που συνεχίζουν να πηγαίνουν στην εργασία τους. Από νωρίς το πρωί έως τις 10.00 και από τις 15.00 έως τις 18.00 θα κυκλοφορούν τα 220 λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα περίπου 30 λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Ενώ από τις 10.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 24.00 θα υπάρξει μείωση της συχνότητας των δρομολογίων.»

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ότι «μετά από επισκέψεις μου σε τερματικούς χώρους διαπίστωσα ότι οι πολίτες έχουν περιορίσει πολύ τις μετακινήσεις τους. Μέσα στα λεωφορεία, όπου μπορούν να επιβιβαστούν έως και δέκα άτομα, έχοντας μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλον, όπως είδα, δεν ήταν περισσότεροι από πέντε επιβάτες».

Όσον αφορά το δρομολόγιο της γραμμής του αεροδρομίου Μακεδονία, λόγω του μεγάλου περιορισμού των αφίξεων-αναχωρήσεων πτήσεων και τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, θα εκτελούνται τα δρομολόγια με ώρες αναχώρησης από ΚΤΕΛ Μακεδονία 22:30 και 23:30 και αντίστοιχα από το Αεροδρόμιο Μακεδονία 23:40 και 00:40.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ. Όπως τόνισε «η συγκεκριμένη συμφωνία θα αυξήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων τα οποία αυτήν την στιγμή είναι άδεια, λόγω κορωνοϊου». Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι το Σεπτέμβριο η κατάσταση στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα εξομαλυνθεί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.