, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Γιατί οι δημοσκοπήσεις προκαλούν πονοκέφαλο το Μαξίμου;

Το ότι οι δημοσκοπήσεις θα επιβεβαίωναν τη μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που περίμεναν στο Μαξίμου ακόμη και αν δεν το παραδέχονται.

Εκείνο που προκαλεί απογοήτευση στο επιτελείο του πρωθυπουργού είναι τα συμπεράσματα της έρευνας της Pulse για τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος, που παραμένει σε χαμηλά ποσοστά (53%), καθώς και εκείνα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, που υπολείπεται 11 μονάδες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης, φαίνεται να διαψεύδεται η εκτίμηση των συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα ότι το θέμα της Μακεδονίας είναι σημαντικό μόνο για τους συντηρητικούς ψηφοφόρους και όχι για τους αριστερούς, αφού στα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι, πρώτα έρχεται φυσικά η οικονομία- η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και οι φόροι, προνομιακά πεδία για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- αλλά σε ποσοστό 17% οι πολίτες απαντούν ότι θα ψηφίσουν με γνώμονα τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.