, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Για κακούργημα παραπέμπεται ο οδηγός που χτύπησε πρόσφυγα στα Διαβατά

Για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από πρόθεση κατηγορείται ο νεαρός οδηγός της νταλίκας που συνεπλάκη με πρόσφυγες χθες το μεσημέρι στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Διαβατών.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

Η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για κακούργημα, ύστερα από ενημέρωση ότι ο 26χρονος είχε προκαλέσει σοβαρά τραύματα σε 34χρονο Τούρκο πρόσφυγα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή.

Το πρωί ενώπιον της εισαγγελέα Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν τέσσερις Ιρακινοί πρόσφυγες (κουρδικής καταγωγής) και ο οδηγός του φορτηγού. Ο έτερος πρόσφυγας που συνελήφθη, ο 34χρονος Τούρκος, δεν κατέστη δυνατό να προσαχθεί ενώπιόν της, καθώς οι γιατροί τον κράτησαν για νοσηλεία λόγω συντριπτικών καταγμάτων που έχει και γι’ αυτό η εισαγγελέας παρήγγειλε να διενεργηθεί ως προς αυτόν ιατροδικαστική εξέταση.

Εκτός του 26χρονου Έλληνα φορτηγατζή, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος των άλλων προσφύγων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυση συγκοινωνιών και τους παρέπεμψε να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Χθες τα αίματα άναψαν όταν πρόσφυγες  που διαμένουν στις σκηνές διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που ζουν μέσα στο κρύο.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.