, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Για κατασκοπεία ο στρατιωτικός και ο Άγγλος που συνελήφθησαν στον Έβρο

Κατηγορούμενοι για κατασκοπεία είναι ένας Έλληνας υπαξιωματικός του στρατού και ένας Άγγλος μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται για τους πρόσφυγες,  οι οποίοι συνελήφθησαν χθες ενώ βρισκόταν σε στρατιωτικοποιημένη αμυντική ζώνη χωρίς άδεια. Το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Ορεστιάδας που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος, επειδή είχαν στην κατοχή τους μία φωτογραφία στρατιωτικών εγκαταστάσεων και άλλες της ευρύτερης περιοχής των συνόρων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 29χρονος αρχιλοχίας και ο 25χρονος Άγγλος μέλος της ΜΚΟ, που εδρεύει στην Κεντρική Μακεδονία, εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή των συνόρων, κοντά στη Νέα Βύσσα. Στην έρευνα που έγινε από αστυνομικούς που τους εντόπισαν, στα κινητά τους βρέθηκαν φωτογραφίες από την περιοχή και μία στρατιωτικής υπερυψωμένης σκοπιάς. Από την αστυνομία σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραβίαση στρατιωτικής αμυντικής ζώνης, όμως η εισαγγελέας ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν το μεσημέρι  τους  άσκησε δίωξη για κακούργημα και τους παρέπεμψε ν’ απολογηθούν από τον ανακριτή. Πήραν προθεσμία για την Τετάρτη.

K. K.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.