, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Για ποιους λόγους ο Μητσοτάκης επανίδρυσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προχώρησε εχτές στην επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και επέλεξε τον Νότη Μηταράκη ως υπουργό και τον Γιώργο Κουμουτσάκο ως υφυπουργό. Τι ήταν όμως αυτό που οδήγησε τον πρωθυπουργό σε αυτή την απόφαση;
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, η ένταξη του μεταναστευτικού προβλήματος στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν απέδωσε με τον τρόπο που ήθελε η κυβέρνηση λόγω των πολλαπλών αρμοδιοτήτων. Σε αυτό το σχήμα είχε προστεθεί και ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης που ανέλαβε θέματα ασύλου και εξεύρεσης κλειστών κέντρων φιλοξενίας. Αυτό προκαλούσε δυσχέρεια στο να υπάρξει ευελιξία πράγμα το οποίο επιζητούσε η κυβέρνηση.
Σε αυτούς τους παράγοντες πρέπει να προσθέσουμε και το βάρος των μεταναστευτικών ροών και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση αναδιαμόρφωσε τη δομή της και επανέφερε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου που είχε καταργήσει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.