, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Για ποιο πράγμα προειδοποιεί ο Ε. Αποστολάκης;

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε την ανησυχία του για την προοπτική απόκτησης του συστήματος S-400 από την Τουρκία καθώς όπως είπε η προμήθεια του αλλάζει τελείως τα δεδομένα στον έλεγχο του εναερίου χώρου.
Παράλληλα  στη συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Ευάγγελος Αποστολάκης επισήμανε την ανάγκη προμήθειας νέου αεροσκάφους F-35 ή άλλου και αναβάθμισης της αεράμυνας της χώρας, όπου υπάρχουν επιλογές, ώστε να υπάρξει ισορροπία ισχύος.
Αναφερόμενος στην συμπεριφορά της Τουρκίας ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας δήλωσε ότι η γείτονα πάντα διεκδικεί, «άλλοτε έντονα και άλλοτε με κάποια ισορροπία».
«Η Τουρκία έχει προβλήματα με τους γύρω της, με την ΕΕ και τις ΗΠΑ. Δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας η Ελλάδα» πρόσθεσε. «Ωστόσο οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και αυτό έχει να κάνει με λόγους εσωτερικής πολιτικής λόγω της παρουσίας ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση».
Όσον αφορά στη δήλωση του ότι εάν Τούρκοι στρατιωτικοί ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε, ο κ. Αποστολάκης. υπενθύμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις λειτουργούν αποτρεπτικά.
«Το θέμα είναι να μην φθάσεις στην κλιμάκωση. Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας και πρέπει να ξέρει ότι έχουμε τη βούληση όσα λέμε ότι θα κάνουμε εάν χρειασθεί θα τα κάνουμε». Απαντώντας  σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρατήρησε ότι δυστυχώς οι δηλώσεις δεν αποτρέπουν αλλά εμείς ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν φοβάται θερμό επεισόδιο έστω από ατύχημα ο κ. Αποστολάκης δήλωσε μονολεκτικά «όχι» και συμπλήρωσε «εάν δεν κάνουμε λάθος δεν θα γίνει». Παράλληλα εκτίμησε ότι είναι πάρα πολύ λίγες οι πιθανότητες εξαγωγής της κρίσης προς την Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία βρεθεί προ αδιεξόδου χωρίς να αποκλείεται τίποτε αλλά μιλούμε για πιθανότητες.
Δείτε τη συνέντευξη του υπουργού στο OPEN:

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.