, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο ΠτΔ πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει». Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» πρόσθεσε ότι «έτσι περιορίζεται η δεξαμενή».
Μιλώντας για την Προεδρική εκλογή είπε χαρακτηριστικά πως «από ό,τι βλέπω από διάφορες προελεύσεις έχουμε ονόματα που έρχονται και παρέρχονται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να συγκεντρώνει και όχι να αποσυγκεντρώνει -και έτσι περιορίζεται η δεξαμενή». Ακόμα εκτίμησε ότι η Προεδρική εκλογή θα ξεκινήσει στα τέλη Ιανουαρίου καθώς το απώτατο χρονικά σημείο είναι τα μέσα Φεβρουαρίου.
Σε ότι έχει να κάνει με τις Συνταγματικές αλλαγές που καθιστούν την εκλογή του Προέδρου να γίνεται με ηπιότερες πλειοψηφίες, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «δεν αναιρεί την πολιτική νομιμοποίηση» του Προέδρου της Δημοκρατίας και πρόσθεσε πως «εάν για παράδειγμα προτείνει ο πρωθυπουργός πρόσωπο που δεν συγκεντρώνει συναίνεση, η ευθύνη που του αναλογεί είναι μεγαλύτερη από ό,τι πριν που με την παρένθεση των εκλογών υπήρχε θεσμικό ξέπλυμα».
Όταν ρωτήθηκε εάν ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γυναίκα ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε λέγοντας πως «Όπως γνωρίζετε, εμείς δεν κάνουμε διάκριση λόγω φύλου, ούτε υπάρχει ρατσισμός λόγω φύλου. Θα ήθελα σε κρίσιμες θέσεις να έχουμε περισσότερες γυναίκες».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.